Elon Musk beperelné rágalmazás miatt a Rágalmazásellenes Ligát

Elon Musk beperelné rágalmazás miatt a Rágalmazásellenes Ligát

Beperelheti a Rágalmazásellenes Ligát (ADL) Elon Musk, az X-re átnevezett Twitter tulajdonosa, írja a Guardian a milliárdos tweetje alapján, melyben rámutatott, hogy a zsidójogvédő szervezet hamisan vádolta a platformot antiszemitizmussal.

Musk szerint az "antiszemitizmus" ellen fellépő szervezet megpróbálja megölni a Twittert azzal, hogy hamisan vádolják azt, és őt személyesen antiszemitizmussal. A milliárdos felhívta rá a figyelmet, hogy a platform reklámbevételeinek hatvan százalékos esése nagyrészt az ADL miatt történt.

Since the acquisition, The @ADL has been trying to kill this platform by falsely accusing it & me of being anti-Semitic

— Elon Musk (@elonmusk) September 4, 2023

Hírdetés

Azt írta: „Úgy tűnik, nincs más választásunk, hogy tisztázzuk a platformunk nevét az antiszemitizmus vádai alól, mint egy rágalmazás elleni pert benyújtani a Rágalmazásellenes Liga ellen… ó, az irónia!”

To clear our platform’s name on the matter of anti-Semitism, it looks like we have no choice but to file a defamation lawsuit against the Anti-Defamation League … oh the irony!

— Elon Musk (@elonmusk) September 4, 2023

Ez már a második gyűlöletbeszéd ellen fellépő szervezet lenne, amit Musk beperel, a CCDH után. (Center for Countering Digital Hate [Központ a digitális gyűlölet ellen] neonáci- és oltásellenes-ellenes gittegylet – a szerk.)

Az ADL szerint a Twitteren megnőtt az "antiszemita" posztok aránya, miután Musk 2022 októberében megvette az oldalt, amely ezután több, korábban letiltott, zsidó szemszögből "szélsőségest" is visszaengedett. Olyan is megesett, hogy George Sorost egy zsidó főgonoszhoz hasonlította – szörnyülködik a törzsileg eléggé érintett RTL.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »