Ellopták az új tanösvény kerti bútorait

Ellopták az új tanösvény kerti bútorait

Nemrég írtuk, hogy a megyei tanács alárendeltségébe tartozó Kovászna Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő Központ tanösvényt létesített a kovásznai Horgász és Hankó völgyét összekötő erdei út vonalán. Azóta három hónap sem telt, és máris ellopták a tanösvényen létesített pihenőhelyek asztalainak, padjainak egy részét.

A hat kilométeres tanösvény a kovásznai Clermont Szállodától indul, érinti a Hankó-völgyet, majd a terelőút és a keskeny nyomtávú erdei vasút mellett haladva visszaérkezik a kiindulási ponthoz. A Kovászna Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő Központ munkatársai az útvonal mentén tizennégy román és magyar nyelvű tájékoztató táblát helyeztek ki, amelyek hasznos információkat nyújtanak a környék állat- és növényvilágáról, az erdőgazdálkodásról, a térségben termő gombafajokról, a domborzat eróziós folyamatairól, ásványairól, kőzeteiről és geológiai folyamatairól. Emellett a tanösvény mentén pihenőhelyeket is létesítettek a turistáknak.

Hírdetés

A napokban Moscviciov Leonid, a Hegyimentő Központ vezetője arról tájékoztatott, hogy a tanösvény egyik pihenőpontján, a Horgász- és Hankó-völgy közötti 767 m magas dombtetőn (az „Antennánál”) a deszkapallóból készült két asztal és a hozzá tartozó padok közül az egyik garnitúrát ellopták, ezért ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a rendőrségen.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »