A progresszív mainstream megveti a konzervatív választókat, de a választások miatt most mégis hízelegnek egy kicsit

A progresszív mainstream megveti a konzervatív választókat, de a választások miatt most mégis hízelegnek egy kicsit

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a liberális-progresszív fősodor átveri a választókat, mint az, ahogy a választások körül viselkednek, ígérnek és próbálják elhitetni, hogy érdekli őket az emberek véleménye – akik Európában egyre nagyobb többségben konzervatív értékeket vallanak.

Ez a gondolat azután született meg bennem, hogy megláttam a hírt, miszerint Ursula von der Leyen meglátogatta Szent II. János Pál pápa szülőházát Wadowicében. Arról a von der Leyenről beszélünk, aki elárasztaná Európát muszlim tömegekkel, akinek politikája az egyházak és a keresztény kultúra életére tör, akinek vallási hovatartozása a migrációpárti-LMBTQ-háborúpárti fanatizmusában határozható meg.

Von der Leyen minden létező módon szembement II. János Pál pápa üzeneteinek – amelyek között a halál kultúrájának (abortuszjogok szélsőséges bővítése és eutanázia) elutasítása kulcsszerepet játszott.

De ma Ursula von der Leyen az Európai Néppárt EP-választási listavezetője, vagyis csúcsjelöltje. És a konzervatív szavazók nélkül aligha kap meggyőző számú szavazatot, hogy még egy választási ciklusra az Európai Bizottság élén maradhasson. Így hát álarcot ölt, és azoknak a kedvében próbál járni, akiknek puszta léte is szálka a szemében.

De nincs egyedül. A hétvégén tartotta tisztújító közgyűlését a Progresívne Slovensko. Michal Šimečkát újra pártelnöknek választották, aki „győzelmi” beszédében kijelentette:

„Bizonyos tekintetben paradox, hogy egy progresszív pártnak, amely azért született, hogy Szlovákiát előre mozdítsa, most úgymond konzervatív szerepet kell játszania. Védenie kell a meglévő intézményeket, értékeket, szabályokat, civilizációs értékeket, mint a demokrácia és a szabadság. Talán ez tényleg paradox, barátaim, de ez ma a mi küldetésünk”

Hírdetés

mondta.

Ezen a tisztújító közgyűlésen döntöttek a párt delegáltjai arról is, hogy többé nem akarnak csak pozsonyi párt lenni, és a régiókban akarnak pártstruktúrákat létrehozni.

Más szavakkal, az államfőválasztás megmutatta, hogy Szlovákiában a konzervatív választók nélkül a PS sosem fog kormánypozícióba jutni, legfeljebb ellenzékibe. Ezért hát ő is álarcot ölt, és azoknak fog hízelegni, akiket „rusztikus-vidéki” csőcseléknek tart és a puszta létük is irritálja.

Ez persze a politika része. De a progresszívok már bemutatkoztak, és pontosan tudni lehet, hogy mit lehet tőlük várni, ha kormányra kerülnek. Íme néhány kucsszó, és magyar fordításuk a progresszívek szókészletéből:

A példákat még folytathatnánk, de felesleges, a lényeg így is jól kivehető.

Komjáthy Lóránt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »