Ellentétes nyilatkozatok érkeznek a Városházáról prémiumügyben

Ellentétes nyilatkozatok érkeznek a Városházáról prémiumügyben

Újabb ellentmondásos helyzet alakult ki a Városháza feltételezett eladása körül. Sajtóhírek szerint a fővárosi önkormányzat tagadta a vagyonkezelő vezetőjének jutalmát, a főpolgármester a jutalomról beszélt, a helyettese pedig tagadta, hogy lett volna prémium év végén.

Ellentmondó nyilatkozatokat tettek a Fővárosi Önkormányzat vezetői a Városháza feltételezett eladása miatt középpontba került Barts J. Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatójának év végi jutalmával kapcsolatban.

A Magyar Nemzet írt arról, hogy a főpolgármester mást mondott a városházi bizottság hétfői meghallgatásán, mint amit a Városháza állított később a lap megkeresésére.

Szerda délelőtt a napilapnak nyilatkozva a Főpolgármesteri Hivatal tagadta a vagyonkezelő jutalmazását, miközben Karácsony Gergely a Városháza feltételezett eladását vizsgáló bizottság hétfői ülésén Kovács Péter, a testület fideszes elnökének kérdésére azt mondta, hogy a vezérigazgató a hibája ellenére kaphatott jutalmat.

A Magyar Nemzet kitért arra is, hogy

Hírdetés

a jutalmak kifizetését a főpolgármester engedélyezi és írja alá,

ezért Karácsony Gergelynek tudnia kell azt, hogy a vagyonkezelő vezetője kapott-e év végi bónuszt vagy sem.

Időközben Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes az InfoRádió kérdésre válaszolva azt mondta, 2021 végén nem kapott prémiumot Barts J. Balázs.

A lap hangsúlyozta, hogy

a hivatal január eleje óta a közérdekű adatigénylés ellenére nem válaszol arra, hogy év végén milyen összegben osztottak ki jutalmat a fővárosban.

Barts J. Balázs alig két hónappal ezelőtt írásbeli fegyelmit kapott a főpolgármestertől. A Városháza akkori közleménye szerint a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ vezérigazgatója súlyosan hibázott abban, hogy „az ingatlanpiaci befektető képviselői számára ismertette a korábbi döntés-előkészítő tanulmányának a Városháza értékesítésének lehetséges hosszú távú, 2030 utáni évekre szóló alternatíváit is bemutató részét”. Ezt a hibát az sem menti, ha a vezérigazgató célja ezzel az volt, hogy a hasznosítási lehetőségekről minél több információt szerezzen a befektetői szándékkal érkezőktől.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »