Elindult az árverés Maradona "Isten keze"-mezére

Elindult az árverés Maradona "Isten keze"-mezére

Az argentin csatár felsője mostanáig a manchesteri nemzeti futballmúzeumban volt kiállítva.

Elindult a licit szerdán Diego Maradona mezére, amelyet az 1986-os labdarúgó-világbajnokságon, az angolok elleni mérkőzésen viselt. A brit Sotherby’s aukciós ház árverése május 4-én zárul, és szakértők szerint nem elképzelhetetlen, hogy akár hatmillió fontot (2,7 milliárd forintot) is megadnak majd a legendás ruhadarabért.

A mez eddig a korábbi angol válogatott középpályás, Steve Hodge tulajdonában volt, ugyanis ő volt az, aki a 2-1-es argentin győzelemmel zárult mérkőzés után mezt cserélt legendás ellenfelével. Az argentin csatár felsője mostanáig a manchesteri nemzeti futballmúzeumban volt kiállítva.

A mexikóvárosi összecsapáson Maradona két gólt szerzett, ezek közül a második egy félpályás szóló végén született, az első találat pedig „az Isten keze” néven híresült el: a 2020-ban elhunyt csatár kézzel ütötte a kapuba a labdát, de a játékvezető és az asszisztensek ezt nem vették észre.

Hírdetés

Az eddig legdrágábban értékesített labdarúgómez Peléé volt: a brazilok háromszoros világbajnoka az 1970-es vb-döntőben hordta azt a felsőt, ami kicsit több mint 157 ezer angol fontért (akkori árfolyamon közel 60 millió forintért) talált új gazdára 2002-ben.

Korábban Maradona lánya, Dalma lánya, és az exfelesége, Claudia Villafane is azt állítja, hogy nem abban a mezben talált be az angoloknak Maradona.

„Nem ez a mez volt rajta a második félidőben. Biztos vagyok benne, hogy nem Hodge-nál van, mert pontosan tudom ki őrzi. Tudom, kinél van, de nem szeretném elmondani” – nyilatkozta Dalma az aukcióval kapcsolatban – írta a 24.hu.

Villafane az argentin Clarinnak ugyanezt mondta, hozzátéve, hogy nem fognak hinni neki a korábbi futballistákkal szemben, de reméli, az argentin szövetséghez (FAF) kerül majd a mez.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »