Elhunyt Sándor Dénes nyugalmazott marosvásárhelyi plébános

Életének 79., papságának 55. évében, hosszas szenvedés és betegség után, szent útravalóval megerősítve adta vissza lelkét Teremtőjének Sándor Dénes nyugalmazott plébános.

Papi jelmondatát – „Jézus szíve, bízom benned!” – imádságos, munkás lelkülettel és odaadással élte meg, Jézus szeretetének és közelségének volt az eszköze emberségével és papi szolgálatával – olvasható a gyulafehérvári főegyházmegye, a marosvásárhelyi főesperesi kerület, a bordosi plébánia és a rokonok által kiadott gyászjelentőben.

Sándor Dénes Csíkszenttamáson született 1945. június 1-jén. Gyulafehérváron végezte tanulmányait, és ott részesült az egyházi rend szentségében 1969. április 13-án.

Jézus szívének bizalmában szolgált gyümölcsöző, példaértékű és emberközeli papi életével Baróton (1969–1971), Gyergyóremetén (1971–1973), Atyhában (1973–1980) és Bordoson (1980–2021).

Nyugdíjas éveit és életének utolsó nehéz időszakát a Varga család gondoskodó szeretetében élte meg, ahol szeptember 16-án csendesen hunyt el, visszaadva lelkét annak, akit egész életével odaadóan szolgált. Utolsó szívdobbanásáig és a hívek emlékezetében, imádságaiban tovább élve, élete minden pillanata ajándék volt övéi számára.

Hírdetés

*

Sándor Dénes földi maradványait szeptember 19-én, csütörtökön délelőtt 11 órakor helyezik örök nyugalomra a bordosi a templom kertjében, a templomban a lelki üdvéért bemutatott szentmise után. A virrasztás szeptember 18-án délután 6 órától lesz. A gyászolókat kérik, hogy koszorú helyett egy szál virággal fejezzék ki kegyeletüket, szeretetüket az elhunyt plébános iránt.

Hívei és tisztelői példaképként tekintettek rá.

Jézus Szíve, akiben papi élete alatt bízott, akiben megnyugodni jó, adjon számára örök boldogságot és békét!

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »