Elhunyt Futaki Attila művész, képregényrajzoló

Elhunyt Futaki Attila művész, képregényrajzoló

A külföldön is elismert és rendszeresen publikáló képregényrajzoló, illusztrátor 39 éves volt.

Méltósággal viselt, gyors lefolyású betegség következtében, január 2-án, 39 éves korában elhunyt Futaki Attila képregényrajzoló, a kortárs képregény Magyarországon és külföldön is meghatározó alakja. A halálhírt a családja közölte a prae.hu művészeti portállal.

Futaki Attila Békéscsabán született, és már kiskamasz korában foglalkoztatta a képregénykészítés. A Magyar Képzőművészeti Egyetem mellett a firenzei nemzetközi képregényiskolában tanult. Első magyar nyelvű albuma 2009-ben jelent meg Spirál címmel a Magvető Kiadónál és Franciaországban az Editions Carabasnál.

Hírdetés

Magyarországon és külföldön is rendszeresen publikált. A Disney/Hyperion Books megbízásából ő rajzolta a Percy Jackson-sorozat három részét.

Szakmailag az egyik legsikeresebb képregénye a Scott Snyder és Scott Tuft regényéhez készített Severed volt. Külföldi munkái között volt még a Franciaországban kiadott Le tatoueurt, amely Magyarországon is megjelent folytatásokban.

Több francia és amerikai kiadó elismert munkatársa volt, illusztrációival találkozhattak a New York Times, a GQ, a The Atlantic, a The Intercept, a Forbes és a Frankfurter Allgemeine Zeitung olvasói is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »