Magyar Péter és Csipke Józsika – cigányimádó buzipropagandistával kampányolt a messiás

Magyar Péter és Csipke Józsika – cigányimádó buzipropagandistával kampányolt a messiás

A hétvégén Ózdon kampányolt Magyar Péter, ahol hosszabb időd töltött el a baloldali LMBTQ-aktivista Bódis Krisztinával, a Van Helyed! Alapítvány vezetőjével és az NGO oktatási helyszínét is megtekintette, amelynek "nagykövete" mások mellett Nagy Ervin is.

Bódis néhány napja a Klubrádiónak azt nyilatkozta, hogy "meglepődnénk, ha tudnánk, hány politikus járt már náluk", ugyanakkor tudni kell, hogy nagyon várhatta a találkozót, hiszen korábban Magyar kapcsán a pszichológus "megváltástörténetről" beszélt azzal együtt, hogy kifejtette: "végtelenül zavarták azok az analógiák, amik szerint Magyar Péter ex-férj vagy focistafeleség lenne, ahogy később a messiásozás is", írja a Tűzfalcsoport blog.

Bódis neve az éves LMBTQ-megmozdulás, a Budapest Pride Fesztivál kapcsán is visszatérően, régóta feltűnik, a 2006-os buzifesztiválon a vezetése mellett rendezték meg az Irodalmi Cetrifuga "meleg tematikus estjét". A 2013-as fesztiválon pedig Bódis mint a mozgalmat támogató költők, írók egyik hazai képviselőjeként olvasott fel saját verseiből az LMBTQ-megmozdulás során.

Művei között említhető a "Falusi románc (meleg szerelem)", amely egy leszbikus értelmiségi nő és heteroszexuális cigány szomszédasszonyának kibontakozó leszbikus szerelemtörténetét követi végig. A film – mint ahogy Bódis fogalmaz egy interjúja során – "a később megalakuló LMBTQ-mozgalom alapfilmje lett".

Hírdetés

A "Bán és bánkódás" Bódis-dokumentumfilmet a Soros által támogatott Háttér Társaság "Magyarországi LMBT… történelem" című műve azok között az alkotások között ismeri el, mint amelyben megjelennek a "szexuális kisebbségek" (leszbikusok, melegek, biszexuálisok, "transzneműek") problémái, valamely szereplő és/vagy szerző érintett a kérdésben.

Szintén Bódis tollából származik a "Csipke Józsika" című "LMTBQ-mese". Részlet:

Van a tündérkirálynőnknek egy húga és egy öccse, vágtak most egymás suttogó morajába a tündérkék. Mindkettőjük választott szerelmet magának, de jaj, micsoda szégyen! A fiú fiút választott, a lány lányt, és mi nem tudjuk, mitévők legyünk, engedjük, ne engedjük, kérünk, dönts igazságosan! De Csipke egyáltalán nem vágott olyan aggodalmas képet, mint a tündérkék körülötte.

Soros köreiben sem ismeretlen a pszichológus neve. 2019. tavaszán a Közép-európai Egyetem (CEU) oktatói az akadémiai kutatóintézetekben és budapesti egyetemeken dolgozó kollégákkal együttműködésben új oktatási projektet indítottak a CEU Demokrácia Intézete égisze alatt. A CEU Bibó István Szabadegyetem magját a CEU elkötelezett, különböző tanszékeket és tudományágakat képviselő oktatói képezi. A szervezet korábbi kurzusán ("A cigány problémától a roma emancipációig") Bódis is előadóként szerepelt. Bódis háromszor nyerte el munkásságáért a Soros által támogatott "Autonómia Alapítvány Toleranciadíj-át, amellyel azokat díjazzák, akik a toleranciáért, az esélyegyenlőségért, a kisebbségek és a másság elfogadásáért tesznek dolgoznak."

Bódis Krisztina közreműködött a Soros által támogatott Labrisz Leszbikus Egyesület "Meseország Mindenkié" LMBTQ-mesekönyvében: A kötet történeteiben ismert mesék újraírt változatait alkották meg a szerzők olyan hősökkel, akik valamilyen "stigmatizált" vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak. Az olvasók (köztük gyermekek is) többek között "meleg, leszbikus, transznemű" főszereplőkkel találkozhatnak.

A Labrisz mesekönyvéhez Bódis Kriszta is nevét adta, aki ennek kapcsán úgy fogalmaz, hogy "Az ember varázslatos isteni kreatúra, a szivárvány színeinek sokféleségével és a szabadság felelősségével megajándékozva. A legfőbb feladatunk, hogy megtanuljuk elfogadni egymást. Nem lehet elég korán kezdeni a gyakorlását. Erre valók a mesék, gyerekeknek és felnőtteknek."


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »