Elgázosítást játszottak a gyerekek a virtuális Auschwitz-Birkenauban

Elgázosítást játszottak a gyerekek a virtuális Auschwitz-Birkenauban

„Lobogó német zászlók, vaskereszt, »gázszoba« felirattal ellátott kamrák és holttestek szerepelnek egy számítógépes játékban” – szörnyülködik az eset felett a zsido.com címen elérhető oldal.

A Roblox nevű, iskolás gyerekek körében rendkívül népszerű számítógépes játék lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy létrehozhassák saját felületüket, illetve játsszanak mások által megalkotott felületeken.

Hírdetés

Egyes felhasználók virtuális koncentrációs tábort készítettek, amelyben a játékosok a „kivégzés” feliratú gombra kattintva gázt ereszthetnek ki a képernyőn látható zuhanyfejekből, mialatt az auschwitz-birkenaui táborba vezető síneket utánzó sínpár mellett korabeli német ruhába bújtatott avatárok állnak és figyelnek.

A Biztonságos Iskolák Szövetsége nevet viselő csoport figyelt fel a játékra először, amelynek képviselője kifejtette: „Elborzadtunk, amikor arról hallottunk, hogy holttestekkel megtöltött náci helyiségek és gázkamrák jelennek meg a játékban. Ez különösen nagy baj most, amikor az antiszemitizmus felszálló ágban van.”

A Roblox villámgyorsan reagált a kritikára és kijelentette: „Nem tűrjük el azokat a tartalmakat vagy viselkedéseket, amelyek a szélsőségeket – köztük az antiszemitizmust – hirdetik vagy dicsőítik. A kérdéses felületeket eltávolítottuk és kitiltottuk azokat az egyéneket, akik létrehozták azokat.”


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »