Egyre több a súlyos eset (Megyei kórház)

Egyre több a súlyos eset (Megyei  kórház)

A telítettséghez közeledik a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház COVID-fertőzőosztálya, és már az intenzív terápiás részlegen is kezelnek olyan fertőzöttet, aki korábban megkapta a koronavírus elleni védőoltást – közölte az intézmény vezetősége. Egy hét alatt nyolc háromszéki páciens hunyt el a kórházban a fertőzés és társult betegségek következtében, ez a járvány kezdete óta is az egyik legkiemelkedőbb erre vonatkozó mutató.

A COVID-fertőzőosztályon lassan betelnek a helyek, az intenzív terápián is vészesen közeleg az ágylétszám felső határa, ezért megpróbálják az infrastruktúrát abba az irányba módosítani, hogy mindenkit el tudjanak látni – mondta lapunk megkeresésére András-Nagy Róbert kórházmenedzser. A nyári időszakban nagyobb volt az átfertőződöttség, többször kellett a kézdivásárhelyi kórházhoz fordulni, de ahol nem biztosított az intenzív osztályon a folyamatos ügyelet, ott kérdéses, nem történhet-e olyasmi, amit az ottani sürgősségen nem tudnak ellátni – mondotta. Számítanak arra, ahol van intenzív szakos orvos, ott ellátják vagy továbbküldik a pácienst, ha kell, akár Marosvásárhelyre is. Mindig volt megoldás, hogy ne a nem intenzív terápiás betegek szenvedjék meg ezt az átszervezést, inkább a más kórházak bevonása a cél – részletezte az intézmény menedzsere. A megyei kórház fertőzőosztályán legtöbb hatvanhétre bővíthető a létszám, ahogy egyik beteg megy, másik jön – mondta a kórházvezető. Ha negativizálódik egy beteg, akkor szinte azonnal jön egy másik, ha tünetmentes, akkor hazamehet – mondotta.

Hírdetés

A szerda déli jelentés szerint a megyei kórház COVID-fertőzőosztályán ötvennégy beteget ápolnak, közülük tizenegyen kapták meg korábban a koronavírus elleni védőoltást, állapotuk súlyos és középsúlyos. A sebészeti szakokon (sebészet, fül-orr-gége, szülészet) három fertőzöttet kezelnek, az intenzív terápián hat súlyos állapotban lévő beteget látnak el, közülük egy kapott korábban koronavírus elleni védőoltást.

Az elmúlt hét napban harminc páciens hagyta el a megyei kórházat, akit COVID-19 diagnózissal kezeltek, ebben az időszakban kilenc haláleset történt a kórházban – közülük nyolc háromszéki eset –, amely összeköthető az új koronavírussal való fertőzéssel – közölte az intézmény vezetősége.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »