Egy nemzetközi lista 20. helyére került az MTK

Egy nemzetközi lista 20. helyére került az MTK

A klub örül, hogy „külföldről” is feltűnt az, amire ők nagy hangsúlyt fektetnek.

Az MTK Budapest a huszadik helyre került a Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb listáján, amely azt rangsorolja, hogy a klubok milyen százalékban foglalkoztatnak saját nemzetiségű, valamint saját nevelésű labdarúgókat.

Az MTK honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a CIES 58 bajnokság nagyjából ezer csapatát vizsgálta meg, és arra jutott, hogy a fővárosi kék-fehérek keretében a játékosok 81 százaléka magyar, míg a fele saját nevelésű.

Hírdetés

„Természetesen ezekkel az adatokkal mi is tisztában vagyunk, hiszen az általunk korábban kitűzött stratégia alakulását folyamatosan nyomon követjük, de mindig öröm, ha kívülről nézve is szemet szúr mindez” – mondta Selei András klubigazgató.

Hozzátette, az eredményesség is megkerülhetetlen szempont, és ennek a mostani szezonban eddig megfelelt a csapat, hiszen a bajnoki hajrában a tabella első felében áll, hatodik.

A CIES-lista élmezőnyében még egy magyar csapat szerepel: a Paksi FC ötvenedik lett, hiszen keretének minden tagja magyar, 21 százaléka pedig saját nevelésű.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »