Egy német felmérés margójára – valójában még a 47%-nál is többen ellenezhetik a migrációt

Egy német felmérés margójára – valójában még a 47%-nál is többen ellenezhetik a migrációt

Nem tartozom azok közé, kik úgy tekintenek Nyugat-Európára, hogy "azok megérdemlik, mit érdekel engem, hogy veszítik el hazájukat a németek, franciák és a többiek". Persze kétségtelenül vannak történelmi sérelmeink a Nyugattal szemben, de éppúgy a déllel (Oszmán Birodalom) és a kelettel (mongol invázió, bolsevik megszállás, és ez még nem a teljes kép) kapcsolatban is, de ettől függetlenül Európa nemzeteivel mégis egyazon kultúrkörbe tartozunk, és ugyanazon rasszba.

De ha ezeket nem is veszi valaki figyelembe, akkor sem állhatja meg a helyét ez a hozzáállás, mert ha a szomszédban – teszem azt – kiemelkedik egy iszlám kalifátus, vajon mennyire vonhatnánk ki magunkat a vonzáskörzete alól? Semennyire. Így hát akár tetszik, akár nem, hatással vagyunk egymásra. Ez különösen igaz – talán szubjektív meglátásom szerint – a német-magyar sorsközösségre, így kiemelt figyelemmel szoktam kísérni az ottani történéseket – még akkor is, ha elborzasztónak tűnik a helyzet.

Nyilvánosságra került egy közvélemény-kutatási adat, amelyről portálunk is beszámolt. A YouGov felmérése szerint a megkérdezettek 47 százaléka szerint a bevándorlás elsősorban negatív hatással van az országra, még 29 százalék szerint pozitív, a fennmaradó 24 százalék pedig nem adott egyértelmű választ.

Több további kérdés is felmerül az eredmények kapcsán. Egyrészt ha azt vesszük, az elmúlt évek tapasztalatai alapján magasnak tűnik még mindig a 29%, de ha belegondolunk, Németországban mintegy 22,3 millió ember rendelkezik migrációs háttérrel, ami a 83,1 milliós népesség 27 százaléka, akkor innen nézve már meg is van a magyarázat…

Hírdetés

De van egy fogósabb kérdés is, vajon pontosan hogyan lett feltéve kérdés? Mert ez így meglehetősen általános. Ebbe beletartozik az is, ha valaki Kelet-Európából megy ki dolgozni, például Magyarországról? Vagy kizárólag az Európán kívül érkezőkre céloz? Alighanem ez okozhatott némi zavart (túl persze a szólásszabadsággal szemben diktatórikus eszközökkel fellépő BRD-től való félelmen), és erősen vélelmezem, ha úgy lett volna feltéve a kérdés, mit gondolnak az Európán kívüli migrációról, az a 47% még magasabb lett volna.

Ugyan az MTI nem hozta a hírt, de utánanéztem, és volt egy másik kérdés is, amelyről így vélekednek a felmérésben résztvevő németek:
A legtöbb német elégedetlen a szövetségi kormány migrációs és bevándorlási politikájával: a válaszadók 61%-a rossznak, ezen belül 28%-a nagyon rossznak minősítette. A válaszadók 27%-a értékelte pozitívan a hatóságok intézkedéseit.

Ha kiszámoljuk, itt már csak 12% a bizonytalanok aránya. S persze, ha visszatérünk az eredeti kérdésre, és azt látjuk, 47% negatívan értékeli a bevándorlás következményeit, az még mindig messze a legtöbb százalékot kapott válasz, szemben a bizonytalanokkal és azokkal, kik jónak tartják. Függetlenül attól, hangsúlyozom újra, hogy nem részletezték, mit értenek bevándorlás alatt, de ha ehhez hozzávesszük a másik kérdést is, nem tévedünk, ha azt állítjuk:

az Európán kívül érkező migránsokat a német társadalom legalább több mint 60% ellenezheti!

Természetesen a helyén kell kezelni ezeket az eredményeket, de azért az apróbbnak tűnő dolgokat is érdemes értékelni. Világos, ez így önmagában nem jelent sokat, amennyiben ezt nem követik további történések, például politikai fordulat, azt viszont érvénnyel kijelenthetjük, az a kép, amit a liberális német- és fehérellenes németországi rezsim sugároz magáról, az nem igaz. Nem áll mögöttük a többség!

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »