Egy megkésett koncert a KultúrParkban

Egy megkésett koncert a KultúrParkban

Különlegesnek ígérkező koncert várja az érdeklődőket ma este a Plugor Sándor Művészeti Líceum udvarán működő KultúrParkban, a MoniAcustique együttes fellépéséről Opra Mónika énekesnővel beszélgettünk.

Az Opra Mónika sepsiszentgyörgyi zenetanár és előadóművész nevével fémjelzett zenekar felejthetetlen zenei élményt ígér a kikapcsolódni vágyóknak: közismert francia és portugál slágerek csendülnek fel, amelyeket a zenészek gipsy swing és a balkáni klezmer dallamok hangulatával fűszereznek. Opra Mónika és meghívottja, Adi Nour duettjei tovább színesítik a műsort. A nem mindennapi eseményen hamisítatlan amerikai szvingdallamok is megszólalnak majd, amelyek ritmusára Adrian Nour steptánccal is szórakoztatja a közönséget. A zenekar tagjai: Opra Mónika (ének), Adi Nour meghívott előadó (ének), Kertész János (zongora), Kertész Huba (akusztikus gitár, bendzsó, ukulele), Éltes Áron (szaxofon, klarinét) és Gyergyai Szabolcs (basszusgitár). 

Hírdetés

Ez lesz az első közös koncertjük Adi Nourral – mondta Opra Mónika. Több közös tervük is volt, pontosan másfél évvel ezelőtt meghirdettek egy nagy koncertet a Tamási Áron Színházban, de a járvány miatt végül nem tudták megtartani. Utána ugyancsak a vírushelyzet miatt többször is halasztottak, míg átkerült az idei évre ez a fellépés. Legutóbb a nyár elején Adi fertőződött meg, azért kellett mostanra halasztani a sepsiszentgyörgyi koncertet. „Én körülbelül öt-hat éve figyeltem fel Adira, aki a Vocea României nyertesei között volt, és ugyanabban a stílusban énekelt, amelyben én. Követni kezdtem a karrierjét, aztán találkoztunk a Mamma Mia musical szereplőválogatásán Bukarestben, ahol londoni felkészítő tanárok irányításával három héten át dolgoztunk együtt. Akkor jöttünk rá, hogy mennyire talál a hangunk, a stílusunk, és elkezdtünk közös terveket szőni. De azután én megbetegedtem, egy évet hiányoztam otthonról, és amikor hazajöttem, kezdődött ez a koronavírus-időszak” – mesélte az énekesnő. Örülnek, hogy végre összejön a koncert, bíznak benne, hogy felejthetetlen élményt szereznek a sepsiszentgyörgyi közönségnek ma este.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »