Egy ismert játéküzletnek sikerült belekevernie a gyerekeket a védelmi szerződésbe…

Egy ismert játéküzletnek sikerült belekevernie a gyerekeket a védelmi szerződésbe…

Az USA-val kötött szerződés aláírása miatt a társadalomban kaotikus hangulat uralkodik. Ebbe egy ismert játéküzletnek sikerült belekevernie a gyerekeket is.

„A szlovákok békét akarnak minden nemzetnek. Azt akarjuk, hogy területünk mentes legyen a külföldi katonai csapatoktól és bázisoktól.” – írta honlapján a Dráčik. Később ezt a posztot kicsit korrigálták: „Aki békét akar, annak békéje lesz. Aki háborút akar, annak háborúja lesz. Fegyverekkel nem lehet békét teremteni. Gondoljatok a gyerekek jövőjére”.

Simona Bubánová marketingszakértő szerint egy ilyen lépés egyértelműen célzott. Figyelmeztet azonban arra, hogy ez nem biztos, hogy kifizetődő. Bubánová hozzátette az üzlet nyilatkozata valószínűleg nem elvi kérdésből született, mivel fegyverutánzatokat is értékesítenek.

Hírdetés

A játéküzlet ügyében Veronika Remišová is megszólalt: „Elképzelni sem tudom, hogy a vásárlásaimmal támogassam az ilyen viselkedést és a gyerekekkel való visszaélést.” Az ismert színésznő, Kristína Tormová is felháborodott az eset után. „Nem mi vagyunk a célközönsége ennek a boltnak, nem járunk oda. Kevés játékunk van otthon. De én azt javasolnám nekik, hogy vegyék le boltjaik polcairól az összes játékkatonát, az összes játékautót, amin amerikai zászló van. És minden vásárláshoz, adjanak egy ingyenes matrjoska babát. Ez nagyon jó marketing lehetne.” – mondta a pluska.sk-nak.

Tomáš Koziak politológus szerint a játéküzlet lépése a biztonsági kérdések teljes figyelmen kívül hagyásának vagy a társadalom megosztására és a félelemkeltésre törekvő pártok képviselőivel való szoros kapcsolatnak tudható be. A szakértő hozzátette a koalíció hibája, hogy képtelenek hatékonyan fellépni a növekvő agresszió ellen.

Az egész helyzet paradoxona, hogy a Dráčik továbbra is árul játékfegyvereket, jelenleg 137 különböző fajta található a webáruházán. A játéküzlet posztjait a galériában tekintheti meg.

(pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »