Egy idős asszony 120 ezer eurót küldött egy hamis olasz udvarlónak, aki szerelmet vallott neki

Egy idős asszony 120 ezer eurót küldött egy hamis olasz udvarlónak, aki szerelmet vallott neki

Egy erdőháti idős asszony összesen 120 ezer eurót küldött egy álkérőnek, aki az interneten keresztül kereste meg. Mint Jana Šimunková pozsonyi rendőrségi szóvivő beszámolt róla, az egész tavaly októberben kezdődött, amikor egy ismeretlen, állítólag Olaszországból származó férfi kereste meg az Instagramon keresztül.

„Együtt írtak a szerelemről, és a nő annyira kezdett benne megbízni, hogy amikor a férfi anyagi segítséget kért tőle, pénzt küldött neki steam kártya formájában” – mondta a szóvivő. Az idős nő fokozatosan 15 ezer eurót küldött a férfinak.

„Egy idő után virtuális vita támadt köztük, és a nő elhallgatott” – tette hozzá Šimunková azzal, hogy röviddel a kommunikációjuk befejezése után egy másik férfi jelent meg az életében. Ezúttal egy 57 éves francia férfi vette fel vele a kapcsolatot Instagramon keresztül.

Hírdetés

„Nem sokkal a megismerkedésük után a férfi szerelmet vallott az asszonynak. Néhány hónap múlva anyagi segítséget kért tőle” – tette hozzá a szóvivő. A feltételezett udvarló először azért kért pénzt a nőtől, hogy ajándékot vegyen fiának, később pedig segítséget kért az adóssága törlesztéséhez.

„Folyamatosan érkeztek a pénzkérések, és az idős nő továbbra is több ezer eurót utalt különböző bankszámlákra” – mondta a rendőrségi szóvivő, hozzátéve, hogy az összeg több mint 90 ezer euróra emelkedett.

A megtévesztett nő néhány napja jött rá, hogy csalás áldozata lett, és jelentette az esetet a rendőrségen. Az üggyel a malackai rendőrök foglalkoznak vele.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »