Egészségügyi államtitkár: az emberek túl sokat mennek boltba, nem kéne

Egészségügyi államtitkár: az emberek túl sokat mennek boltba, nem kéne

Andreea Moldovan, az egészségügyi minisztérium államtitkára szerint az emberek túlzott mobilitása és az ebből következő zsúfoltság aggodalomra ad okot a hatóságok számára, és felszólította a lakosságot, hogy tartsák be a SARS-CoV-2 terjedésének megelőzésére irányuló intézkedéseket – írja a News.ro.

Hírdetés

Az államtitkár úgy vélte ez egy olyan időszak, amikor az embereknek változtatnia kell a szokásain és nem kellene naponta vagy ennél többször vásárolni mennie, ez ugyanis végeredményben senkinek sem használ. Hozzátette, más országokban már este hét órakor bezárnak a boltok, Romániában viszont aggodalommal tölti el a hatóságokat az emberek túlzott mobilitása és a helyenként kialakuló zsúfoltság. A korlátozásokkal ezen megpróbálnak változtatni és csökkenteni a túlzott mobilitást és a csomópontok kialakulását olyan helyeken, ahol a vírus könnyebben terjed.

Mint mondta, az emberek minél inkább betartják az előírásokat, annál rövidebb ideig tartanak a korlátozások és jutunk el addig a pillanatig, amikor mindenki szabadon mozoghat. (news)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »