Lamine Yamal megnyugodhat: sikerült a nagy vizsgája

Lamine Yamal megnyugodhat: sikerült a nagy vizsgája

A torna legfiatalabb játékosa, az első mérkőzése idején 16 éves és 338 napos Lamine Yamal most már teljes egészében az Európa-bajnokságra koncentrálhat.

A Barcelona ifjú játékosa megszerezte spanyol középiskolai érettségi bizonyítványát (ESO, Educación Secundaria). A Cope rádió információi szerint Yamal csütörtökön kapta meg a jó hírt a donaueschingeni csapatszálláson.

Hírdetés

A torna első napjaiban még az volt a hír, hogy Yamal tanul, készül a záróvizsgára. „Neten kell elkészítenem a feladatot, és elküldenem a tanáromnak” – árulta el az FC Barcelona csatára az AS-nek adott interjújában. Mint mondta, nem gondolta, hogy a tanárok cserben hagyják.

Spanyolországban hatéves az alapfokú oktatás, arra épül rá az ezt választóknak a négyéves középfokú képzés. Ez utóbit fejezte most be Lamine Yamal, aki a Kicker osztályzatai alapján, a vizsgákra való készülés, illetve a vizsgázás ellenére, a torna eddigi második legjobb mezőnyjátékosa Fabián Ruíz mögött.

A spanyolok szombaton este kilenc órakor, Georgia ellen játsszák nyolcaddöntőjüket. Biztosan Lamine Yamallal a kezdő tizenegyükben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »