Egészségügy: Két hónapunk van arra, hogy egészségbiztosítót váltsunk

Egészségügy: Két hónapunk van arra, hogy egészségbiztosítót váltsunk

Aki úgy döntött, hogy szívesen lecserélné egészségbiztosítóját, annak két hónapja van még ennek kivitelezésére. A kérvényeket az új egészségbiztosítóba legkésőbb szeptember 30-ig kell leadni. A biztosított ennek elfogadása után a következő év január 1-től válik az újonnan választott biztosító ügyfelévé.

A döntés meghozatala előtt érdemes összevetni a többi paramétereket is, nemcsak azt, hogy melyik biztosító mennyivel járul hozzá ilyen-olyan dolgokhoz, mellyel a paciens spórolhat.

Hírdetés

Érdemes megnézni azt is, hogy milyen az egészségi állapota az illetőnek és közeli hozzátartozóinak. Az idősebbeknél ugyanis több egészségügyi probléma merülhet fel, ezért többet fizetnek a gyógyszerekért is. Ugyanúgy fontos számukra a várakozási idő a kivizsgálásoknál, tervezett műtéteknél. Fiatal, gyermekes családok esetében fontos szempont a szemüvegkedvezmény, a fogszabályozó, önkéntes oltások vagy különböző tesztek kérdése. Szakértők szerint érdemes azt is átgondolni, hogy hány szerződött orvosa és kórháza van az adott biztosítónak, illetve milyen az elérhetőségük.

Aki úgy dönt, hogy biztosítót váltana, az a kérvényt személyesen vagy online is elküldheti az új egészségbiztosítónak. A korábbi egészségbiztosítóból ezt követően már nem kell kijelentkezni.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »