Edények, amelyek nem valók a mikróba

Edények, amelyek nem valók a mikróba

Edények, amelyek nem valók a mikróba Juhász Katalin2024. 06. 14., p – 14:53

A mikrohullámú sütőben történő gyors felmelegítés a legtöbb háztartásban napi rutin. Bár jól ismert készülékről van szó, mégis történnek balesetek, amelyeket a nem megfelelően kiválasztott edények okoznak. Mit ne tegyünk a mikróba? 

1. Papírtányérok 

Ezek gondos kiválasztást igényelnek, a gyulladásveszély elkerülése érdekében részesítsük előnyben azokat a tányérokat, amelyeken fel van tüntetve, hogy alkalmasak mikrohullámú sütőben való felmelegítésre. Ezen tányérok anyaga gyakran tartalmaz mikroperforációkat a biztonságos melegítés elősegítése érdekében.

2. Befőttes üvegek

Sokfélék lehetnek, és nem mindegyikük alkalmas a mikrohullámú sütőben való használatra. Illetve az is fontos, milyen kialakítású a szóban forgó mikrohullámú sütő, milyen a hővezető képessége. A biztonság kedvéért inkább ne tegyünk befőttes üveget mikrohullámú sütőbe.

Hírdetés

3. Szilikonos sütőedények 

A hőálló edények gond nélkül használhatóak mikrohullámú sütőben, feltéve, hogy nem tartalmaznak fémes elemeket. Ez az anyag fenntartható lehetőséget kínál a gyors sütéshez, de szigorúan a fedél nélkül, azaz a csomagolás fedelét csak jóval az étel kihűlése után helyezzük fel. 

4. Élelmiszer-fólia

Bár védőburkolatként hasznos, mindenképp érdemes ellenőrizni a mikrohullámú sütő biztonságosságát. Jobb, ha a fólia nem érintkezik közvetlenül az élelmiszerekkel, mert ezáltal csökken az olvadásveszély. 

 

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »