Dupla kiállítás a természetművészet jegyében – VIDEÓ

Dupla kiállítás a természetművészet jegyében – VIDEÓ

Nincsenek könnyű helyzetben a művészek, hiszen a koronavírus-járvány miatti rendeletek súlyos veszélybe sodorták őket is. Az alkotók csupán az online felületeken mutathatják be az alkotásaikat, mivel a múzeumok és galériák még határozatlan ideig zárva maradnak. Ennek ellenére van kivétel, ugyanis Ferdics Béla és Aradský Richárd dupla kiállítást szervezett a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galériában ABERTA SPADIUM és LUDUS I.-II. címmel. Tekintsék meg a művészek által alkotott térinstallációkat.

A térinstallációk sajátossága az, hogy több objektummal, szoborral ki tudunk jelölni egy teret és ezáltal a néző be tud kerülni a műalkotásba, így nemcsak kívülről szemléli azt.

Ferdics Béla két témára építette fel a kiállítását. Az első a LUDUS I. vagy másnéven Fényfoglalók a változó formák variációi. A projekt részét olyan térszobor-installáció sorozat alkotja, amely erősen geometrizált vonalakból áll.

Hírdetés

A szobrász kiállításának másik témája a LUDUS II. vagy másnéven Térfoglalók. A szoborcsoport térbe való elhelyezése teljesen véletlenszerűen történt. Ezek az alkotások a tavalyi évben készült CORPUS installáció formai folytatása, ám ezúttal nem az emberi test, hanem a mértani forma motiválta a művészt.

Aradský Richard kiállítása az ABERTA SPADIUM címet viseli, amely egy latin kifejezésből ered, jelentése nyitott tér.

Művészetének középpontjában a természet áll, szobrait úgy próbálja megmunkálni, hogy csakis természetes anyagokat használjon fel.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »