Dunaszerdahelyi gyémántkereskedésben akciózott a NAKA – százezrekre rúg a lefoglalt vagyon

Dunaszerdahelyen razziáztak szerdán a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) egységei. A startitup.sk információi szerint a város egyik ékszerüzletét, illetve egy ismert követeléskezelő („exekútor”) cég, a Sloni, s.r.o. székhelyét is átkutatták.

A portál azt írja, a Galántai úton található ékszerüzlet és a követeléskezelő cég  tulajdonosi köre kapcsolatban áll egymással, a gyémántékszerek értékesítésével foglalkozó üzlet a Sloni, s.r.o. tulajdonosának feleségéé. Az akció hírét a nagyszombati kerületi rendőrkapitányság szóvivője, Mária Linkešová is megerősítette.

Linkešová elmondta, több százezer euróra rúg a lefoglalt ingó- és ingatlanvagyon értéke.

Hírdetés

A rendőrség vizsgálótisztje különösen nagy kárt okozó csalás és pénzmosás ügyében nyomoz. A razziára és házkutatásokra azért került sor, hogy a rendőrség bizonyító erejű dokumentumokhoz jusson az éppen zajló eljárásban. Az eljárás biztonságára hivatkozva Linkešová több részletet nem közölt. 

A startitup úgy tudja, a cégtulajdonost, V. Róbertet a rendőrök előállították, majd néhány óra szabadon engedték.

A Sloni, s.r.o. nevű követeléskezelő vállalat az utóbbi időben téma lett Dunaszerdahelyen, miután felmerült a gyanú, több ügyfelüket átverték, nem vagy nem úgy teljesítették megbízásaikat, ahogy azt a szerződésben vállalták.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »