Döntetlennel kezdte a tavaszi idényt a DAC farmcsapata

Döntetlennel kezdte a tavaszi idényt a DAC farmcsapata

A szlovák másodosztály tavaszi szezonrajtján a DAC farmcsapatának számító Somorja hazai döntetlennel kezdett a MOL Akadémián. A somorjai kezdőben több dunaszerdahelyi tehetség is lehetőséget kapott, köztük több téli igazolás is.

A szlovák másodosztály tavaszi szezonnyitóján a Somorja egy hazai döntetlennel kezdett a Zsolna fakócsapata ellen.

A DAC farmcsapatának számító Somorja kezdőjében több DAC-játékos is lehetőséget kapott a tapasztalatszerzésre.

A kezdőben ott volt a Fortuna Liga legértékesebb játékosának számító Luciano Vera, aki Argentínából érkezett Dunaszerdahelyre, de lehetőséget kapott az amerikai Creighton Braun is. A DAC csapatából továbbá Sebastian Nebyla és Bögi Ferenc is lehetőséget kapott Michal Kuruc vezetőedzőtől. A vendégek kezdőjében ott volt Bari Krisztián, aki Dunaszerdahelyről igazolt Zsolnára, még tavaly nyáron.

A Zsolna gyorsan megszerezte a vezetést a mérkőzésen, a vendégek a 9. percben Kaprálik góljával szerezték meg a vezetést. A gólt követően a Somorja több helyzetet is kialakított, de az egyenlítés nem sikerült az első félidőben a somorjai együttesnek.

Szünetről visszatérve a csallóközi együttes könnyen fordíthatott volna, egy szöglet után Nebyla ziccerét fogta a zsolnai hálóőr, majd néhány perccel később Báez pontrúgása után Braun talált a kapuba. Tehát a DAC új szerzeménye első tétmérkőzésén góllal debütál Somorján. A folytatásban is akadtak lehetőségek mindkét oldalon, de újabb gól már nem született a találkozón.

Hírdetés

Négy perccel a vége előtt a somorjai Pančík kiállítása fokozta az izgalmakat, de a Zsolna nem tudott élni a rövidnek mondható emberelőnnyel. A DAC farmcsapata ezzel döntetlennel kezdte meg a tavaszi szezont és három vereség után szerzett ismét pontot a bajnokságban.

A másik felvidéki érdekeltségű csapat a Komáromi FC nem lépett pályára a tavaszi szezonnyitón, ugyanis a koronavírus miatt elhalasztották a lila-fehérek bajnokiját. A komáromiak a Radványi Miklós edzette Zólyombrézó csapatát látták volna vendégül.

II. liga, 16. forduló:

FC ŠTK Somorja – MŠK Zsolna B 1-1 (0-1)

MOL Akadémia, Dunaszerdahely, v.: Papuča

Gólszerzők: Braun (52.) ill. Kaprálik (9.)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »