Dobrev nyerte itthon a Macron-gratulációs sprintversenyt, de Donáth Annának volt egy szelfije kéznék

Dobrev nyerte itthon a Macron-gratulációs sprintversenyt, de Donáth Annának volt egy szelfije kéznék

A magyar politikusok közül leghamarabb Dobrev Klára gratulált Emmanuel Macronnak a győzelméhez, ami annyiban érthető, hogy ő volt az egyetlen hazai politikus, aki a nap folyamán már kifejezte reményét, hogy a francia államfő további öt évig megmarad a tisztségében. Sőt, Dobrev nemcsak a francia elnökválasztás, hanem a szlovén parlamenti voksolás várható eredményét is lelkesen üdvözölte.

A DK EP-képviselője azt írta, hogy „az európai gondolat a mai napon győzelmet győzelemre halmozott. Ezen a gyönyörű vasárnapon egyszerre két országban győztek Európa barátai, és súlyos vereséget szenvedtek ellenfelei. Franciaországban a vártnál lényegesen nagyobb különbséggel győzött Emmanuel Macron, míg Orbán Viktor térségbeli szövetségese és barátja, Janez Jansa és az általa vezetett populista jobboldali Szlovén Demokrata Párt elvesztette a választásokat.”

Mindkettő pazar hír Európa barátainak, mert mindkét országban az Európai Uniót gyöngíteni akaró erők vesztettek befolyást. Persze, tudom én is. Van egy ország, ahol Európa ellenlábasa meg tudta hosszabbítani hatalmát. Mi, magyarországi demokraták, merítsünk erőt barátaink mai győzelméből!

– fogalmazott Dobrev Klára.

Ugyancsak gratulált Macronnak Donáth Anna, a Momentum elnöke is, aki egy közös fotót osztott meg a Twitteren:

Hírdetés

 

Gratulálok @EmmanuelMacron-nak! A szavazatok 58%-ával nyerte meg ma a francia elnökválasztást, megakadályozva ezzel, hogy az Európai Unió szétesésében érdekelt Marine Le Pen váljon az egyik legnépesebb európai ország vezetőjévé. pic.twitter.com/3xhxYGLUhZ

— Anna Júlia Donáth (@donath_anna) April 24, 2022

 

(24)

Hont persze beszólt nekik (és a többieknek, akiket nem sorolunk unásig)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »