Dobrev Klára szerint ügyvédként termőföldeket játszott külföldi kézre az államfő

Dobrev Klára szerint ügyvédként termőföldeket játszott külföldi kézre az államfő

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője azt állítja, dokumentumokkal tudja bizonyítani, hogy „Sulyok Tamás köztársasági elnök köztörvényes bűnöző”.

Sulyok Tamás ügyvédként pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek – jelentette ki szerdán Dobrev Klára egy sajtótájékoztatón. A DK alelnöke iratokat is bemutatott, amelyek elmondása szerint az állításait bizonyítják.

Dobrev Klára közlése szerint Szeged környékén több mint ezer hektárt játszottak át külföldieknek, amit három-négy helyi ügyvéd közreműködésével hajtottak végre, és ennek az egyik figurája volt szerinte Sulyok Tamás.

Hírdetés

Dobrev Klára egy 103 hektáros területről beszélt, ahol közlése szerint „mindent Sulyok Tamás csinált”. A föld álítása szerint előbb egy stróman nevére került, aki egy újabb strómannak ajándékozta a területet, és az erről szóló ajándékozási szerződést Sulyok Tamás ellenjegyzett, és ügyvédként ő szerkesztette.

A stróman ezután haszonélvezeti jogot egy cég három osztrák tulajdonosának, a céggel pedig kölcsön- és jelzálogszerződést kötött. A szerződéseket Sulyok Tamás készítette – közölte Dobrev Klára. A DK politikusa azt állította, hogy tulajdonába került egy, a földről szóló zsebszerződés is.

Dobrev Klára közölte, hogy csütörtökön az iratokat elviszi az ügyészségre, és akkor átadja azokat a sajtó munkatársainak is. Egyben közölte, hogy Sulyok Tamást lemondásra szóltja fel pártja.

Dobrev Klára közlése szerint ezek „kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Sulyok Tamás a földmaffia egyik figurájaként bűncselekményt hajtott végre, és törvényellenesen ügyvédként pénzért játszott át magyar termőföldet külföldieknek”.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »