Díjazták a legkiválóbb iskolákat és megnyílt a kétnapos OTIO kiállítás

Ünnepélyes keretek között megnyitották a Magyar Innovációs Szövetség által szervezett, 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia döntőjét a BME Q épület aulájában, mely szabadon látogatható június 2-án és 3-án. A megnyitón Magyarország legeredményesebb, innovatív iskoláit is díjazták – jelntette a MISZ a Gondolának.

A 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia döntőjének ünnepélyes megnyitójára 2023. június 2-án került sor a BME Q épületében. A verseny döntőjébe jutott pályázatokat bemutató kiállítást Dr. Levendovszky János, BME tudományos és innovációs rektorhelyettese nyitotta meg. Dr. Pakucs János a szervezőbizottság elnökének ismertetője után a legkiválóbb iskolák okleveleinek átadására került sor Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnökének közreműködésével.

A kiállításon szereplő fiatalok 2023. június 2-án 9:00-17:30 között, illetve 2023. június 3-án 9:00-13:00 között várják a kilátogató középiskolásokat, tanáraikat, szüleiket a BME Q épületének Aulájában. A kiállítás nyilvános és ingyenes. A döntős projektekről részletek az OTIO honlapján olvashatóak.

Hírdetés

A 32. OTIO, a kulturális és innovációs miniszter fővédnöksége mellett, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alap finanszírozásával valósul meg.

További információ: Garay Tóth János, kommunikációs igazgató, [email protected].

A Gondolához eljuttattott MISZ-jelentést dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke jegyezte.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »