Délután Pozsonyba érkezik Ferenc pápa, íme a program

Délután Pozsonyba érkezik Ferenc pápa, íme a program

Budapesti látogatását követően délután Pozsonyba érkezik Ferenc pápa, aki egészen szerdáig marad Szlovákiában. Mutatjuk a pápai program részleteit. 

A Szentatya gépe a tervek szerint 15:30-kor landol Pozsonyban, ahol hivatalosan fogadják őt a szlovák állam képviseletében. A pápa innen az apostoli nunciatúra pozsonyi épületébe megy, ahol a szlovákiai egyházak képviselőivel és jezsuita rendtestvéreivel is találkozik. 

Hírdetés

Hétfőn reggel az elnöki palotában kezd a Szentatya, ahol nem csak Zuzana Čaputová köztársasági elnökkel, de más közjogi méltóságokkal is találkozik. Aznap délelőtt a Szent Márton dómba is ellátogat a pápa, ahol a szlovákiai katolikus egyház püspökei, papjai, szeminaristái fogadják őt. Délután Ferenc a pozsonyi Betlehem központba is ellátogat, majd a pozsonyi zsidó hitközség tagjait köszönti. Hétfői hivatalos programja Boris Kollár házelnök és Eduard Heger miniszterelnök megvendégelésével zárul a pozsonyi nunciatúrán.

Kedden kora reggel Ferenc pápa Kassára repül, ahonnan előbb Eperjesre megy (itt 10:30-tól tart homíliát), majd délután visszatér Kassára, ahol előbb a Luník IX lakótelep roma közösségével találkozik, majd a régió fiataljait köszönti a kassai Lokomotív stadionjában. A Szentatya kedden este visszatér Pozsonyba.

Pozsonyból kora reggel Sasvárra látogat a pápa, ahol 10 órától pontifikál szentmisét. Kora délután, várhatóan 13:30 körül búcsúzik Szlovákiától és tér vissza Rómába.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »