Dacian Cioloș: Cîțu nemcsak a koalíciót, hanem az ország lakosságát is feláldozta a hatalmi harcban

Dacian Cioloș: Cîțu nemcsak a koalíciót, hanem az ország lakosságát is feláldozta a hatalmi harcban

Dacian Cioloș, az USR frissen megválasztott elnöke Facebook-oldalán kommentálta a bizalmatlansági indítvány megszavazását.

Hírdetés

A politikus szemére vetette a kormányfőnek, hogy a hatalomért folytatott harcban mellékes volt számára, hogy az ország lakossága milyen nehézségekkel szembesül. Az embereknek a drágulásokkal, a járvánnyal, a jelenléti oktatás megszűnésének fenyegetésével kell megküzdeniük, ez az, ami foglalkoztatja őket, nem a hatalmi harcok. Az embereknek drámaian csökkent a bizalmuk a kormányban, és ehhez nagyban hozzájárult a kormányfő.

Florin Cîțu nem értette meg a közös kormányprogramot, megvolt minden támogatása ahhoz, hogy végrehajtsa a reformokat, de ehelyett ő politikai csatározásokba kezdett, ráadásul saját pártját is magával rántotta a lejtőn. Hozzátette, szerinte nem igaz Cîțu azon kijelentése, miszerint az USR–PLUS elárulta a koalíciót.

Az USR–PLUS elnöke kiegyensúlyozottságra szólította fel a kormányfőt és pártját, a liberálisokat, hogy érdemben tárgyalhassanak egy működőképes kormánykoalíció létrehozásáról. „Felkészültünk rá, hogy újra tárgyalóasztalhoz üljünk, de ki kell zárnunk minden olyan politikai ‘balettet’, amit Florin Cîţu az elmúlt hónapokban leművelt” – írta Facebook-oldalán Dacian Cioloș.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »