CVVM felmérés: Orbán Viktor Csehországban is népszerű

CVVM felmérés: Orbán Viktor Csehországban is népszerű

Érdekes felmérést közölt a cseh Közvéleménykutató Központ. A 2023. szeptember 28 és december 4 között 913 fővel, személyes lekérdezés alapján készült felmérés szerint Orbán Viktor a negyedik legnépszerűbb külföldi politikus a cseheknél.

Szorosan Zelenszkij mögött, miközben az ukrán államfő megítélése romlott a leginkább. 30 százalékot. A legnépszerűbb külföldi politikusok sorrendjét nagy előnnyel a szlovák államfő, a liberális-progresszív Zuzana Čaputová vezeti. Ő az egyetlen, akinek a megítélése inkább pozitív mint negatív. Čaputovát a francia és az ukrán államfő, Macron és Zelenszkij követi, majd alig egy százalékkal lemaradva a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor következik.

Érdekesség, hogy az összes liberális, nyugatbarát politikus megítélése nagyot zuhant. Čaputováé 17, Macroné 18, Zelenszkijé egyenesen 30 százalékot.  Orbán Viktor ellenben tartja magát.

Hírdetés

A magyar miniszterelnök olyan vezetőket előz meg, mint a német kancellár, az amerikai elnök, a lengyel államfő, vagy éppen Vlagyimír Putyin.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »