Csütörtöktõl éjszakai kijárási tilalomra lehet számítani Kolozsváron

Vészesen emelkedik a fertőzöttségi ráta a nagyvárosokban: Bukarestben hétfőre elérte a 9,64 ezreléket a koronavírussal fertőzöttek aránya az utóbbi 14 napra számítva, Kolozsváron pedig a 7,90 ezreléket. Újságírói kérdésre válaszolva, hogy mikortól léphetnek érvénybe Kolozsváron újabb szigorítások, Tasnádi István-Szilárd prefektus elmondta, hogy ha a következő 48 órában nem csökken a fertőzöttség, már csütörtöktől várható ez.

Hírdetés

Két nap múlva a kolozsváriak tehát számíthatnak arra, hogy érvénybe lép az éjszakai kijárási tilalom. Este 8 és reggel 5 között majd csak kivételes esetekben lehet elhagyni a lakhelyet a hét minden napján, 22 órakor pedig bezárnak a boltok.

A megszorítások nem vonatkoznak azokra a személyekre, akik be vannak oltva, illetve azokra sem, akik bizonyítani tudják, hogy ideiglenes védettséget szereztek azáltal, hogy korábban átestek a betegségen. Azok, akiknek nincs ilyen igazolásuk vagy oltási bizonyítványuk, csak indokolt esetben tartózkodhatnak az utcán, éa kötelező módon ki kell tölteniük a felelősségvállalási nyilatkozatot .

Bár szóba került, Kolozsváron egyelőre nem vezették be kötelező szabadtéri maszkviselést. A prefektus szerint a szombaton elfogadott kormányhatározat a helyi operatív törzsekre bízta a döntést, hogy ezt elrendelik-e vagy sem. (agerpres/hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »