Cselgáncs-vb – Csernoviczki nem állt ki második meccsére

Csernoviczki Éva nem állt ki második mérkőzésére, így helyezetlenül zárt a 48 kilogrammosok között a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság vasárnapi nyitónapján.

A tatabányaiak olimpiai bronzérmesére az üzbég Gulnur Muratbajeva könnyed legyőzése után, a 32 között jóval komolyabb ellenfél várt a világelső koszovói Distria Krasniqi személyében. A 34 éves magyar számára rossz ómen volt, hogy eddigi három találkozójukon rendre alulmaradt az idei Európa-bajnokkal szemben, legutóbb tavaly a budapesti Grand Slamen kapott ki tőle.

A negyedik csata előtt néhány perccel aztán kiderült, hogy elmarad a meccs, mivel a decemberben térdműtéten átesett Csernoviczki nem vállalja a küzdelmet.

„Öt és fél hónap telt el az elülső keresztszalag-operáció óta, és amikor Évi lejött a tatamiról az első meccs után, jelezte, hogy nem stabil a térde” – mondta az MTI-nek édesapja és edzője, Csernoviczki Csaba. „Egy hetet tudott igazán készülni, szerintem kisebb csoda, hogy elindult, ha nem Budapesten van a vb, valószínűleg el sem utazunk. Most fontos volt, hogy szokja a légkört és a fogyást, de fáj a térde, és 50 nappal az olimpia előtt nem akarunk kockáztatni. Hidas Péter keretorvossal egyeztettünk, és arra jutottunk, hogy nem áll ki Krasniqi ellen, aki egészséges lábbal is nehéz ellenfél.”

Hírdetés

DSZZS20210606002

A későbbi győztes Csernoviczki Éva (fehér) az üzbég Gulnur Muratbajeva elleni mérkőzésen a nők 48 kg-os súlycsoportjában a 64 között az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság nyitónapján a Papp László Budapest Sportarénában 2021. június 6-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Csernoviczki Csaba kifejtette, jelenleg 70 százalékos állapotban lehet lánya-tanítványa, de a tokiói játékokra – amely előtt 23-adikként kvótás helyen áll a világranglistán – százszázalékos lesz.

„Most minden nap számít, az olimpia van a fókuszban, dolgozunk tovább” – tette hozzá a kétszeres Európa-bajnok trénere.

A magyarok számára ezzel befejeződött a nyitónap, hétfőn az 52 kilóban idén Eb-bronzérmes Pupp Réka képviseli a hazai színeket a Papp László Sportarénában, ahová a koronavírus-járvány miatt naponta legfeljebb háromezer nézőt engednek be a szervezők.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »