Csaknem duplájára bővítik a Városháza parkot

Csaknem duplájára bővítik a Városháza parkot

Megkezdődtek hétfőn a budapesti Városháza park bővítésének munkálatai, az V. kerületi kibővített pop-up parkot májustól vehetik majd birtokba a budapestiek – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A jelenleg 4 ezer négyzetméternyi szabadon bejárható területet 7 ezerre növelik. „A Városháza park izgalmas megoldásokkal, egyedi utcabútorokkal és növényekkel ígér elvonulást a város zajától Budapest központjában” – írták.

A Városháza tömb fejlesztésének következő lépése a Városháza park végleges kialakítása lesz a tervpályázaton győztes tervnek megfelelően. Ez a Városháza jelenleg zajló homlokzatfelújítása után, a következő években valósul meg.

„A jelenlegi városvezetés egyik fontos vállalása volt, hogy a Városháza tömb fejlesztésének részeként a korábbi lepusztult, a városlakók elől elzárt udvar helyén létrehozza a Városháza parkot” – emlékeztettek.

Hírdetés

A Főpolgármesteri Hivatal közölte: céljuk, hogy Budapest új, nyitott, zöld főterét hozzák létre. „Visszaadjuk a budapestieknek a Városháza előtti elkerített területet, ahol parkosított agórát alakítunk ki. Közelebb hozzuk az emberekhez a Városháza napi működését, és helyet adunk sokszínű rendezvényeknek, hogy a Városháza park a kultúra és a találkozások helyszíne legyen” – fogalmaztak.

A folyamat részeként az elmúlt években megújult a Merlin-épület, és a végéhez közeledik a Városháza Károly körút felé néző homlokzatának átfogó felújítása is.

Budapest 150. születésnapjára megnyílt a Városháza Passzázs, amely szabad átjárást biztosít a Városháza udvarán a Károly körút és a Városház utca között, ahol kültéri kiállítást is nyitottak – olvasható a közleményben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »