„Covid-árvákat" segít a Regőczi Alapítvány

„Covid-árvákat" segít a Regőczi Alapítvány

Eddig 630, a koronavírus-járvány során árván vagy félárván maradt gyerek kapott összesen 140 millió forint támogatást a Regőczi Alapítványtól, további 177 “Covid-árva” 35 milliós támogatásáról a jövő héten döntenek.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszél a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő Immánuel Otthon és Iskolában tartott sajtótájékoztatón 2021. október 14-én. Mögötte Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára és Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke (b-j). Herczegh Anita olyan gyermekekkel, családokkal, valamint azon szociális intézmények képviselőivel találkozott, akik a koronavírus-járvány okozta tragédia miatt felvették a kapcsolatot a köztársasági elnök által idén tavasszal alapított Regőczi István Alapítvánnyal. MTI/Czeglédi Zsolt

Eddig 630, a koronavírus-járvány során árván vagy félárván maradt gyerek kapott összesen 140 millió forint támogatást a Regőczi Alapítványtól, további 177 “Covid-árva” 35 milliós támogatásáról a jövő héten döntenek – hangzott el csütörtökön Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Hírdetés

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár jelezte: a Karitatív Tanács hat tagszervezete – a Magyar Vöröskereszt, a Református Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat és az Ökumenikus Segélyszervezet – is bekapcsolódik a segítségnyújtásba.

Herczegh Anita a debreceni nagytemplomi református egyházközség Immánuel otthonában tartott tájékoztató előtt találkozott a térségben élő olyan családokkal, akik a járvány okozta tragédia miatt kapcsolatba kerültek az alapítvánnyal.
   
Egyeztetett az észak-alföldi régióban működő, a támogatásban segítő állami, önkormányzati és karitatív szervezetek képviselőivel. Jelezte, hogy az alapítvány munkatársaival mind a hét régiót felkeresik, hogy minél hatékonyabban tudják segíteni a “Covid-árvákat”.
   
A kuratóriumi elnök az MTI érdeklődésére hozzátette: az árván, vagy félárván maradt gyerekeket 18 éves korukig támogatják, de ha tanulnak, akkor tovább is.

Szeretnének számukra a gyorssegélyen túl havi támogatást adni, amihez komoly forrásokat kell gyűjteniük – tette hozzá.
   
Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár azt mondta, a Regőczi Alapítvány a nemzeti összefogás legnemesebb példája.
   
Számos gazdasági és civil szervezet tett felajánlást az alapítványnak a járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekek megsegítésére, de ebből az állam is kiveszi a részét: a szociális területen dolgozók, a család- és gyermekjóléti szolgálatok is segítik a munkájukat – fűzte hozzá.
    


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »