Cîțu csütörtökön kinevezte, pénteken menesztette ugyanazt az egészségügyi államtitkárt

Cîțu csütörtökön kinevezte, pénteken menesztette ugyanazt az egészségügyi államtitkárt


Florin Cîțu miniszterelnök menesztette hivatalából Cosmin-Constantin Baciu egészségügyi államtitkárt. Komikus, hogy mindezt egy nappal azután tette, hogy kinevezte.

Hírdetés

Az erről szóló döntés mér meg is jelent a hivatalos közlönyben. A kormány sajtóközleménye szerint a háttérben procedurális okok vannak: mégpedig, hogy előbb a Hivatalos Közlönyben meg kellett volna jelennie egy kormánydöntésnek, amely kimondja, hogy szükség van még egy államtitkári posztra, és csak ezután lehetett volna kinevezni Baciut.

Azonban az „orbanista” nemzeti liberálisok azt mondják, a döntés politikai: azaz amiatt van, hogy Baciut a PNL Bákó megyei szervezete jelölte államtitkári pozícióra, ez e szervezet azonban Ludovic Orbant támogatja a PNL elnöki tisztségére a szeptemberi tisztújító kongresszuson, nem pedig Florin Cîțu miniszterelnököt.

Csütörtökön a miniszterelnök menesztette Alexandru Nazare pénzügyminisztert is, a döntést az eredményekre alapozva indokolta, Orban azonban politikai lépésnek könyvelte el. (hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »