Cîþu: jövõ héten a parlament elé állok az új miniszterekkel, várom vissza az USR PLUS-t a koalícióba

Cîþu: jövõ héten a parlament elé állok az új miniszterekkel, várom vissza az USR PLUS-t a koalícióba

Florin Cîţu miniszterelnök bejelentette, hogy jövő héten bizalmi szavazást kér a parlamentben a jelenlegi ügyvivő miniszterek helyét átvevő új tárcavezetők számára.

A kormányfő azt mondta, egyeztetett a jogi szakértőkkel, akik szerint a parlamentnek nem a teljes kormánynak, csak az új minisztereknek kell bizalmat szavaznia.

Megkérdezték tőle az újságírók, mi lesz a sorsa az őt korábban bíráló liberálisoknak, illetve Ludovic Orban volt pártelnöknek. „Mától egységes párt vagyunk. Nincs boszorkányüldözés a PNL-ben, mindannyian PNL-tagok, köszönetet mondok azoknak is, akik ma kifütyültek, és azoknak is, akik rám szavaztak” – válaszolt az új pártelnök.

Hírdetés

Florin Cîțu az Antena 3-nak elismételte, hogy várja az USR PLUS-t, hogy újraalakítsák a kormánykoalíciót.

Azt is elmondta, hogy a PNL elnökeként az a célja, hogy 2024-ben a liberálisok elnyerjék a jelenleg az USR PLUS polgármesterei által vezetett nagyvárosok – Temesvár, Bákó, Gyulafehérvár, Brassó – vezetését, és a bukaresti polgármesteri tisztségeket. „A PNL nem fogadja el, hogy más párt megmondja, kit nevezzen ki miniszterelnöknek. Az USR PLUS adja fel a partnerséget a PSD-vel és az oltásellenes AUR-ral, és térjen vissza a koalícióba” – nyilatkozta a tévéadónak Florin Cîțu.

A G4media megjegyzi, hogy sem a Digi24, sem az Antena 3 moderátora nem tett fel kérdéseket Florin Cîțunak azokkal a vádakkal kapcsolatban, miszerint a PNL-kongresszuson a küldöttek ellenőrzésével manipulálták a szavazást. Mint azt megírtuk, Ludovic Orban, a kormányfő ellenfele nehezményezte, hogy a PNL kongresszusán 14 liberális szervezet küldöttei felszólítást kaptak, hogy mutassák meg, kire szavaztak; sajtóbeszámolók szerint a küldöttek sok esetben kettesével mentek be a fülkébe, és telefonnal fotózták egymást szavazás közben.

(agerpres, g4media)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »