Ciolos: Egy miniszterelnök nem álmában értékeli ki a miniszterek munkáját, hogy aztán reggel váltsa le õket

Florin Cîţu miniszterelnök még mindig nem adott „koherens magyarázatot” arra, hogy miért menesztette Vlad Voiculescut az egészségügyi miniszteri tisztségből – jelentette ki csütörtökön Dacian Cioloş.

A Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnöke szerint a kormányfő sem az eddigi nyilatkozataiban, sem telefonbeszélgetésük alkalmával nem mondta el, mik a valós okai Voiculescu leváltásának. „Egy miniszterelnök nem álmában értékeli ki a miniszterek munkáját, hogy aztán reggel váltsa le őket, anélkül hogy ezt közölné velük vagy a koalíciós partnerekkel. A személyes bosszúságok és az imidzs-stratégiák nem vehetik át az objektív kiértékelés helyét” – fogalmaz egy Facebook-bejegyzésben Cioloş.

Hírdetés

A PLUS vezetője hozzáteszi, senki nem kérdőjelezi meg a kormányfőnek a minisztercserékhez való alkotmányos jogát, a kormánykoalíció azonban felállított néhány „elemi együttműködési szabályt”, amelyeket be kellene tartani.

„Mi lenne, ha a mi törvényhozóink nem úgy szavaznának a parlamentben a kormány tervezeteivel kapcsolatban, ahogyan abban előzőleg megállapodtak a koalícióban? Végül is ez is alkotmányos lenne. Azért léptünk be ebbe a koalícióba, hogy véghez vigyük a felvállalt reformokat. Ehhez csak néhány legitim dolgot kérünk: kiszámíthatóságot, komolyságot és egy olyan miniszterelnököt, akivel bizalommal és nyitottan együtt tudunk dolgozni” – írja még Dacian Cioloş. (agerpres)

Kiemelt kép: reneweuropegroup.eu


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »