Célunk a foci megszerettetése

Célunk a foci megszerettetése

A hét folyamán zajlott az 5. Saláta Kornél labdarúgó tábor a Párkányi Városi Sportegyesület szervezésében a helyi sportpályán. Bár az ifjabb generáció kevésbé ismeri a tábor névadóját, Saláta Kornél neve még mindig vonzerő.

Bábsky Tamás sportmenedzsertől tudakoljuk a részleteket.

A szervező elmondta, ez az ötödik táboruk, tavaly sajnos a koronajárvány miatt elmaradt. A tábor névadójáról, Saláta Kornélról tudni kell, hogy a párkányi klubban kezdte pályafutását és a most 36 éves, negyvenszeres válogatott büszkén vállalja, honnan indult, hová jutott.

Célunk, nyáron is foglalkoztatni fiatal focistáinkat, ide vonzani a városból és környékéről a sportkedvelő gyerekeket, akik a későbbiekben a mi ifjúsági csapatainkat erősíthetik”

– emelte ki a szakember.

Hírdetés

Kitért arra is, hogy az első táborok nagyon sikeresek voltak, 70 fő feletti részvétellel. Ezt a lendületet akasztotta meg a Covid járvány. Létszámban a jelenlegi a leggyengébb évük, 41 résztvevővel. Azért is fontos a táborban való részvétel, mert a gyerekek kicsit elkényelmesedtek a korlátozások alatt, buzdítani kell őket, hogy komolyan kezdjenek el edzeni

Nagyon nehéz korunkban a gyerekeket sportolásra ösztönözni, talán mert sok impulzus éri őket. Ha eddig meg volt hirdetve egy futballcsapat máris jelentkezett 20-25 fiú, most az edzőknek kell őket a csapatba csábítani. Jelenleg hat ifjúsági focicsapatunk van, két éve még nyolc volt. Sajnos, ezt hozta a járvány, fokozatosan vissza kell építenünk a játékoskeretet”

– fejtette ki Bábsky.

A táborban négy csoportba osztották a résztvevőket, őket öt edző felügyelte és még négy srác az U 19-es csapatból. Az edzések már kilenc órakor megkezdődtek, ezek felépítése természetesen minden korosztálynál más volt. Míg a 6-7 éveseknél a játékos elemekre építettek, addig a nagyobbak már a focira és a technikás játékra fókuszáltak. Az animátor az edzéseken kívül foglalta le a résztvevőket társasjátékokkal, csapatépítő programokkal. Az ebéd utáni foglalkozások a tornateremben zajlottak, a délutáni edzés pedig ismét a pályán folyt.

A tábor péntek délután zárta kapuit. Ezen az utolsó napon Saláta Kornél is ellátogatott közéjük. Minden résztvevő pólót, a névadó által dedikált futball labdát és egy kis szobrocskát kapott. Már most megfogadták: Jövőre ugyanitt!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »