CDU-plakátokat rongálhatott meg egy zöldpárti politikus

A Nordkurier helyi lap beszámolója szerint a Zöldek Bundestag-jelöltjét, Katharina Hornt Greifswaldban rajtakapta a rendőrség, amint CDU-plakátokat ragasztgatott át.

A greifswaldi lakos állítólag „korrupt” feliratú matricákkal borította be a CDU plakátjait. A 23 éves Horn 2018 óta tagja Greifswald parlamentjének. A zöldpárti képviselő a szeptember 26-i szövetségi választásokon a CDU-s Philipp Amthorral közös választókerületben indul. Emellett pártja tartományi listáján a második helyen áll a Bundestagba jutásért.

Hírdetés

A Nordkurier hírportál szerint a politikust most rongálással vádolták meg. A Nordkurier megkeresésére a rendőrség megerősítette, hogy múlt péntek este egy rendőrjárőr két személyt ért tetten, akik matricákat ragasztottak a plakátokra. Az újság a továbbiakban azt is írja, hogy a tetten ért két ember közül az egyikük lakóhelye megegyezik Hornéval. A rendőrség azonban az adatvédelemre hivatkozva nem kívánta megerősíteni, hogy a két személy közül az egyik Horn lett volna.

A párt nem kívánt válaszolni a Nordkurier kérdésére, hogy maga a párt tudott-e az incidensről, vagy Hornt rajtakapták-e a rongáláson.

Horn CDU-s vetélytársának, Philipp Amthornak 2020-ban korrupciós vádakkal szemben kellett védekeznie, mert részvényopciókat fogadott el az Augustus Intelligence nevű cégtől, de miután ez kiderült, visszaadta őket. A korrupció gyanúja miatt folytatott nyomozást a berlini ügyészség néhány nap után megszüntette.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »