Čaputová szerint Szlovákiának reformokra van szüksége

Čaputová szerint Szlovákiának reformokra van szüksége

Szlovákiát ki kell vezetni a krízisből, gyűlölettel ez nem megy – mondta Zuzana Čaputová szlovák államfő vasárnap az RTVS politikai vitaműsorában.

Az államfő a műsorban hasznosnak nevezte az ellenzéki képviselőkkel való találkozóit, az előrehozott választásokat pedig egynek nevezte a lehetőségek közül. A köztársasági elnök szerint a legfontosabb a stabil kormány, szavai szerint azonban erről aktuálisan most nem beszélhetünk. Rámutatott, hogy minden héten belengeti valamelyik koalíciós vezető lehetséges távozását a koalícióból.

Čaputová szerint a mostanihoz hasonló krízisek idején beszélni kell azokkal is, akikkel nem egyezik a nézetünk. Peter Pellegrinivel például szerint konstruktív vitát folytattak a referendum kapcsán. Az államfő saját bevallása szerint megérti, hogy feszült a légkör az országban, mivel ami a lakosság számára rendkívül fontos – a családi és baráti kapcsolatok, a tisztességes élet és az igazságos bánásmód – az utóbbi időben folyamatos támadás alatt állt.

“Elveszítettük hozzátartozóinkat, féltettük az életünket, szociális és gazdasági helyzetünkben is veszélyeztetve voltunk”

Hírdetés

mondta azzal, hogy úgy véli, a politikusoknak az aktuális helyzetben tudatosítaniuk kell, hogy az országért akarnak tenni, vagy saját politikai pontjaik érdeklik őket.

Az államfő szerint Szlovákiának reformokra van szüksége, a koalíciónak pedig erre elegendő képviselője van. Pozitívan értékelte, hogy az egyes rendőrségi ügyeket nem söpörték a szőnyeg alá, egyúttal úgy véli, hogy ezzel a témával rendkívüli módon visszaélnek politikailag.

Pozitívan értékelte Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter munkáját. Az államfő úgy gondolja, hogy Szlovákia jobban felkészült a koronavírus harmadik hullámára, bár megjegyezte, hogy negatívan tekint az alacsony oltottsági szintre. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy szerint az ellenzéknek komoly szerepe van abban, hogy kevesen akarják beoltatni magukat, úgy véli, hogy ezzel a témával is gyakran visszaélnek politikai pontszerzés reményében.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »