Čaputová: Nem vagyok inkorrekt. Ha Matovič lemondana, az OĽaNO-ból nevezném ki az új miniszterelnököt.

Čaputová: Nem vagyok inkorrekt. Ha Matovič lemondana, az OĽaNO-ból nevezném ki az új miniszterelnököt.

Zuzana Čaputová államfő reagált arra a szóbeszédre, miszerint a jelenlegi kormányfő lemondása esetén szakértői kormány kinevezését támogatná.

Čaputová elutasította az ezzel kapcsolatos híreket, hogy Igor Matovič ( OĽaNO) esetleges lemondása után nem a legerősebb kormánypártból nevezné ki a miniszterelnököt, hanem szakértői kormányt támogatna.

Az államfő szóbeszédnek nevezte ezeket az állátásokat.

“Az én világomban nincsenek árulások és intrikák, habár én magam gyakran vagyok célpontja ilyenfajta támadásoknak. Mint most, az ilyen szóbeszéd esetében is,”

– reagált a DenníkN megkeresésére.

Hírdetés

Krošlák: ilyen hírek terjednek

Arról, hogy a kormánykoalíció képviselői között olyan információ terjed, miszerint az államfő megkerülhetne a kormánypártokat és az OĽaNO-t, csütörtökön beszélt a korábbi teniszcsillag, jelenleg a legerősebb kormánypárt parlamenti frakcióját erősítő Krošlák. Ő volt az egyetlen az OĽaNO klubjából, aki nyilvánosan kritizálta Igor Matovič miniszterelnök kormányzási stílusát, és azt mondta, hogy a kormányt egy másik személynek kellene irányítania.

” Semmi esetben sem támogatom az előrehozott választásokat, akkor sem ha Igor Matovič maradna mint kormányfő. Tudniillik, van itt egy probléma, amiről tudomást szereztem,”

– nyilatkozta Krošlák, utalva az esetleges szakértői, hivatali kormány kinevezésére.

DenníkN/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »