Büntetőeljárás indult a derbin összeégett fiatal szurkoló ügyében

Büntetőeljárás indult a derbin összeégett fiatal szurkoló ügyében

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást, az ügy összes körülményének tisztázása folyamatban van.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a vasárnapi derbin az Újpest FC egyik szurkolója egy pirotechnikai eszköz miatt égési sérüléseket szenvedett.

Az eset után az atv.hu szerkesztőségéhez eljutott egy levél, amelyet a 16 éves szurkoló édesanyja írt. Ebben arról számol be, hogy a fiú nyaka teljesen, a felső teste szórtan égett meg, de még a hasán is vannak mély égési sérülések. Az édesanya szerint felülről eshetett a pirotechnikai eszköz a nyakába, elégett a pólója, pulóvere, és részben a kabátja is – olvasható.

Hírdetés

Állítása szerint a helyszínen senkinek nem jutott eszébe segíteni a fián, sőt, az ott lévő mentősök elhajtották a fiút, mondván, menjen a Honvédkórházba, mert „itt nem tudják ellátni”. Végül a gyermeket szülei vitték a balesetibe, ahol ellátták.

„A balesetiben, a jegyzőkönyvet felvevő rendőrök a Megyeri úti kapitányságra küldtek, ahonnan éjfélkor értünk haza a fiunkkal (…). Feljelentést tettünk, a másodfokú égés és a mentő segítségnyújtásának elmulasztása miatt” – tette hozzá a szülő. (A sérül fiú a Bethesda Gyermekkórház égési ambulanciáját is megjárta.)

Korábban a 24.hu megkeresésére az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője, Győrfi Pál azt válaszolta, hogy a „sérült maga jelentkezett a rendezvényt biztosító mentőegységnél, majd vizsgálat közben eltávozott, így kórházba szállításra nem került sor”.

Az atv.hu kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy „esettel összefüggésben a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, az ügy összes körülményének tisztázása folyamatban van”.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »