Bukaresti kiszállás előtt a háromszéki csapat (Labdarúgás, SuperLiga)

Bukaresti kiszállás előtt a háromszéki csapat (Labdarúgás,  SuperLiga)

Újabb nehéz összecsapás vár a legutóbbi két mérkőzését elvesztő sepsiszentgyörgyi csapatra, amely vasárnap 20.45-től a listavezető FCSB vendégeként lép pályára a Nemzeti Arénában a SuperLiga 25. fordulójában. A következő hetekben nagy csatákra számíthat a háromszéki együttes, amely a fővárosi kiszállást követően hazai környezetben a címvédő FC Farul Constanța és a felsőházi rájátszásba jutásért szintén harcban lévő Kolozsvári Universitatea ellen játszik.

A Sepsi OSK 2024-ben mindössze három pontot gyűjtött, ugyanis hazai pályán kiütéses győzelmet aratott a Jászvásári Poli felett (6–0), majd ezt követően Bernd Storck legénysége kikapott az Aradi UTA vendégeként (2–1), illetve itthon vereséget szenvedett az Universitatea Craiova ellen (1–3). Ezzel szemben az éllovas FCSB diadalmaskodott az Aradi UTA (4–0) és az Universitatea Craiova (0–3) felett, illetve döntetlent játszott a címvédő FC Farul Constanța ellen (1–1), így Elias Charalambous együttese immár a legutóbbi hat mérkőzésén veretlen.

Hírdetés

Huszonnégy fordulót követően a székelyföldi csapat 33 ponttal hatodik, míg a bukaresti rekordbajnok 51 ponttal első a táblázatban. A két alakulat legutóbb tavaly szeptemberben találkozott a Sepsi OSK Arénában, ahol a házigazdák egyértelmű vereséget szenvedtek (2–5). Az együttesek vasárnap huszadszor mérkőznek meg az élvonalban, a piros-fehér mezesek mindössze kétszer, a bukaresti gárda pedig tizenegyszer örülhetett, illetve hatszor döntetlen született. Az idényben az FCSB hazai környezetben kétszer alulmaradt, illetve hétszer nyert és háromszor remizett. A sepsiszentgyörgyi csapat idegenben háromszor győzött, kétszer osztozott a pontokon és hétszer kikapott.

A 25. forduló programja: Galaci Oțelul–FC U Craiova (ma, 17 óra), Universitatea Craiova–Kolozsvári Universitatea (ma, 20 óra), Jászvásári Poli–FC Voluntari (szombat, 14 óra), Kolozsvári CFR–FC Rapid (szombat, 21.15 óra), FC Hermannstadt–FC Petrolul Ploiești (vasárnap, 18.15 óra), FCSB–Sepsi OSK (vasárnap, 20.45 óra), Aradi UTA–FC Botoșani (hétfő, 17 óra), FC Farul Constanța–Bukaresti Dinamo (hétfő, 20 óra). (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »