Branislav Becík döntött: inkább megyeelnök lesz, mint polgármester

Branislav Becík döntött: inkább megyeelnök lesz, mint polgármester

Meg kell ismételni a polgármester-választást Udvard községben, mivel a múlt szombaton a település vezetőjének választott Branislav Becík megnyerte a megyei választásokat is, és ez utóbbi pozíciót szeretné a jövőben betölteni.

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint egy település polgármesteri tisztsége összeegyezhetetlen a megyeelnöki funkcióval.

„Becíknek döntenie kell, melyik funkciót kívánja betölteni. Ha lemond a polgármesteri mandátumáról, Udvard községben újabb választást kell kiírni“ – közölte a minisztérium sajtóosztálya.

Hírdetés

Megerősítjük, hogy Branislav Becík a Nyitrai önkormányzati kerület elnöki posztjának betöltését követően lemond polgármesteri tisztségéről.

Az, hogy ez mikor történik meg, az teljes mértékben a nyitrai önkormányzati régió jelenlegi elnökének hatáskörébe tartozik“ – nyilatkozta a Hlas-SD szóvivője, Patrícia Medveď Macíková. Becík azt a Milan Belicát váltja, aki mindeddig betöltötte a megyeelnöki pozíciót Nyitra megyében.

Az új választás időpontját Boris Kollár, a parlament elnöke jelöli ki, mégpedig az eredmények kihirdetését követő 30 napon belül, de legkésőbb a lebonyolítás előtt 110 nappal.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »