Borrell reméli, hogy az EU megállapodik egy újabb segélycsomagban Ukrajna számára

Borrell reméli, hogy az EU megállapodik egy újabb segélycsomagban Ukrajna számára

Josep Borrell, az európai diplomácia vezetője abban reménykedik, hogy a tagországok a hétfői külügyminiszteri tanácskozáson újabb, 500 millió eurós katonai segélycsomagot hagynak jóvá Ukrajnának.

A találkozóra érkezve Borrell reményét fejezte ki, hogy az Európai Unió 27 tagállama megállapodik a fent említett pénzügyi összegben, amely az Európai Békeprogram részét képezi.

Sem a magyar külügyminisztérium, sem a kormány nem kommentálta azokat a múlt heti értesüléseket, amelyek szerint Budapest a hétfői ülés előtt blokkolni fogja ennek a segélynek a jóváhagyását – írja a Reuters.

Hírdetés

Az európai országok már a tizedik szankciócsomagon is dolgoznak, amelyet a jövő héten kellene bevezetniük Oroszországgal szemben – ezt meg nem nevezett diplomáciai források mondták el a Reutersnek. Ezzel kapcsolatban azonban várhatóan nem születik döntés hétfőn.

A miniszterek azonban hétfőn tárgyalnak a befagyasztott orosz eszközök felhasználásáról Ukrajna újjáépítésére, beleértve a 300 millió euró értékű orosz jegybanki tartalékot.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »