Bombariadó van több megye iskoláiban – magyar iskolák is érintettek

Bombariadó van több megye iskoláiban –  magyar iskolák is érintettek

Pozsony megye, Nagyszombat megye, Zsolna megye, Trencsén megye és Nyitra megye iskoláiban is bombariadó van ma reggeltől.

A rendőrség egyelőre vizsgálja a bejelentéseket.

Pozsony megyében a Malackai, Szenci és Bazini járás iskoláiban jelentettek bombariadót, tájékoztatott a Pozsonyi Megyei Rendőrség szóvivője, Silvia Šimková.

Szülői bejelentések alapján bombariadó miatt kiürítették a jókai, nádszegi, zsigárdi  és hidaskürti iskolákat is.

Régiós tudósítónk értesülései szerint a NAKA is kint van a helyszínen, jelenleg a Felső- és Alsószeli iskolákat vizsgálják át, a Galántai járásban több iskolát evakuálták, a gyerekek egyelőre kint vannak az iskolaudvarokon.

Értesülések szerint az iskolákba az alábbi szlovák nyelven írt emaileket juttatták el: 

A városaitokban a mudzsáhidok megölnek benneteket, bárhol is vagytok. Az iskola területén bomba van. A fájdalmas vég utolér benneteket. Harcosaink jó céllal érkeztek, hogy elhozzák nektek az iszlám vallást. Végeredményben az üdvösség az iszlámban van, nem a ti hamis vallásaitokban.

Hírdetés

Amikor a testvéreink a rendszer miatt menekültek, ti lezártátok a határaitokat. Azt gondoltátok, hogy ez megvéd benneteket a teremtőtökkel való találkozástól? Most itt vagyunk az egész országotokban. Csak az a lehetőségetek van, hogy csatlakoztok hozzánk, vagy megadjátok magatokat, vagy meghaltok.

És jaj annak, aki agressziót követ el ellenünk.

Drucker: Borzasztó dolog azzal fenyegetni, hogy bomba fog robbanni egy iskolában

Borzasztó dolog azzal fenyegetni, hogy bomba fog robbanni egy iskolában – jelentette ki Tomáš Drucker (Hlas-SD) oktatási miniszter a közösségi médiában arra reagálva, hogy bombariadó van az ország több iskolájában is. A miniszter közölte, reméli, a rendőrség a tettes nyomára bukkan.

A legújabb értesülések szerint már a Kassa megyei iskolákban is bombariadó van.

A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy ne essen pánikba, a rendőrség mindent megtesz gyermekeik biztonsága érdekében.

Amennyiben a gyermeke iskolájában jelentettek bombariadót, és az iskola értesítette Önt, kövesse az utasításaikat, vagy lehetőség szerint a lehető leghamarabb menjen el a gyerekéért, hogy a rendőrség zavartalanul folytatni tudja a szükséges intézkedéseket”

– tájékoztat a rendőrség..

A biztonsági intézkedésekről, illetve az iskolák pontos címéről a rendőrség nem ad tájékoztatást.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »