BLM: egy hashtag nyomán jött létre, az al-Kaida mintájára alakult szervezetté

BLM: egy hashtag nyomán jött létre, az al-Kaida mintájára alakult szervezetté

(Fotó: MTI/AP/Alberto Pezzali)

A Black Lives Matter mozgalom tagjai először a rendőri túlkapások ellen tüntettek, azonban mostanra a rasszizmus elleni harcba torkollott. A mozgalom bár civil szervezetnek állítja be magát, a háttérben azonban nagyobb politikai szervezetek finanszírozzák, irányítják. Szervezeti struktúráját pedig az al-Kaida terrorszervezet mintájára alakította ki.

A sajtó híreiből már bizonyára mindenki ismeri George Floyd nevét, aki egy rendőri túlkapás miatt vesztette életét. Az eset tragikus, de ami azóta történik az Egyesült Államokban és a nagyvilágban, az sokak szerint ép ésszel nehezen felfogadható.

Az eredetileg a rendőrség megreformálását követelő tüntetések a rasszizmus elleni megmozdulásokká váltak. A tiltakozók gyújtogatnak, fosztogatnak, és szobrokat rongálnak meg. Az egyre erőszakosabb megmozdulásokhoz több radikális, baloldali szervezet is csatlakozott.

Egy hashtag nyomán alakult ki a Balck Lives Matter mozgalom

Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet biztonságpolitikai elemzője az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, a Black Lives Matter mozgalom egy hashtag nyomán jött létre. Az Amerikai Egyesült Államok egyik legveszélyesebb neomarxista a szervezetének, a Freedom Road Socialist Organisation (a Szabadság Útja Szocialista Szervezet) egyik vezetője 2012-ben – miután a rendőrök máig tisztázatlan körülmények között lelőttek egy fiatal fekete fiút, mert lopáson kapták – a közösségi oldalán egy hashtaget posztolt a Black Lives Matter felirattal.

Ebből a hashtagből indult el a mostani mozgalom, amely erőszakos tüntetéseket szervez Amerika-szerte – emelte ki, és hozzátette, mostanra a Back Lives Matter mozgalom mögé több kisebb szervezet és mozgalom is becsatlakozott.

Hírdetés

Albert Pike konföderációs tábornok megrongált és ledöntött szobra hever a földön Washingtonban 2020. június 19-én. Csendes megemlélkezők? (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

Civil szervezetnek állítják be magukat, mégis politikai célokat követnek 

Ha megnézzük ezeket a szervezeteket, hangzatos célokat tűznek ki maguk elé, mint például az emberi jogok védelemét, a színes bőrűek diszkriminációja elleni harcot, vagyis civil szervezeteknek állítják be maguk. Azonban a háttérben nagyobb politikai szervezetek, mint  a Nyílt Társadalom Alapítványok finanszírozzák, irányítják a kisebb mozgalmakat – hangsúlyozta.

Az al-Kaida szervezeti struktúráját követik 

A Black Lives Matter kiépített szervezetté vált, miközben szervesen ráépült az Antifa Németországból indult mozgalomra – mondta Spöttle. Az Antifa tagjai, bár antifasisztának kiálltották ki magukat, a valóságban anarchisták, veszélyes ultrabaloldali eszméket követnek. Hozzátette, a Black Lives Matter mozgalomnak azért volt szüksége az Antifára, hogy aktivistákat toborozzon.

A Balck Lives Mater által is követett szervezeti struktúrát még az al-Kaida terrorszervezet építette ki. Ennek a lényege, hogy a terrorszervezet bárkit a tagjának mond, aki rombol és öl a csoport által vallott eszmékért, még akkor is, ha nem állnak közvetlen kapcsolatban a szervezet tagjaival – emelte ki George Spöttle.

Hozzátette, a Black Lives Matter tagjai most pénzszerzési akcióba kezdtek, az internetes felületeiken arra kérik az embereket, adakozzanak annak érdekében, hogy segíteni, támogatni tudják a bevándorlók integrációját.

Azonban egyelőre nem tisztázott, hová is kerül ténylegesen a pénz; felmerülhet, hogy vajon nem lőfegyverre fogják-e költeni a szervezet tagjai – mondta. Hozzátette, sajnos a különböző forgatókönyveket több multinacionális cég sem gondolta végig, és támogatást nyújtott a mozgalomnak a politikai korrektség nevében.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »