Biztonságosabbá válik a közlekedés Kassa megye hágóin?

Biztonságosabbá válik a közlekedés Kassa megye hágóin?

A Kassa Megyei Közútkezelő Vállalat bővítette az autósoknak nyújtott szolgáltatásait, honlapján kamerafelvételeket tesz közzé a hágókról, a sofőrök így is informálódhatnak, milyenek az aktuális útviszonyok ezeken az útszakaszokon.

Az útkezelő a www.scksk.sk weboldalon meteorológiai állomások felvételeit teszi közzé rendszeres időközönként, mégpedig a hágók (Grajnár, Súľová, Poráč, Stratená, Štós, Dobšinský kopec, Dargov, Soroška, Mlynky, Kojšov, Roštár, Folkmár) olyan szakaszairól, ahol általában a legnagyobb gondot és kihívást okozza a téli karbantartás.

Hírdetés

A felvételeket a téli karbantartási szezonban 15 percenként, a nyári időszakban pedig 30 percenként frissítik. Az útkezelő kiemelte, olyan újításról van szó, amelyhez nem volt szükség további beruházásra, hisz az eddig is használt meteorológiai állomások adatait teszik közzé. Nem zárták ki azt sem, hogy a megye további útszakaszaira is kibővítenék ezt a szolgáltatást. Trišč ugyanakkor megjegyezte, gyakran előfordul, hogy megrongálják ezeket a berendezéseket, csak a tavalyi év során 15 ezer euróra becsülték az így okozott kárt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »