Biztonságos falvak, fejlett kamerarendszerek – 20 millió eurós kerettel írtak ki pályázatot az önkormányzatoknak

Biztonságos falvak, fejlett kamerarendszerek – 20 millió eurós kerettel írtak ki pályázatot az önkormányzatoknak

A Beruházási, Régiófejlesztési és Informatizációs Minisztérium ma közzétett pályázati felhívása keretében korszerűsítené az önkormányzatok kamerarendszereit, egyúttal a parkolási politikát és az utcák közbiztonságát is növelné.

A több mint 20 millió eurós keretösszegből  mintegy 16 millió eurót az okos városok és régiók fejlesztésének támogatására szánnak. További négymillió a városok és települések biztonságos fizikai környezetének biztosítására fordítható. A kiírás szerint városok és falvak, megyei önkormányzatok és civil szervezetek is pályázhatnak.

Az elnyerhető hozzájárulás felső határa 185 000 eurós vissza nem térítendő hozzájárulás, tájékoztatott Richard Raši (Hlas-SD) beruházási, régiófejlesztési és informatizációs miniszter. A tárca június 6-án iskolázást is szervez az érdeklődőknek a kiírással kapcsolatban.

Hírdetés

A pályázat kamerarendszerekhez, a kapott adatok megszerzéséhez és „okos” kiértékeléséhez nyújt segítséget. Hozzájárulhat például a parkolási politika kialakításához, de akár a környezet javítása vagy a balesetek, katasztrófák megelőzése terén is hasznos lehet.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »