Billboradkampány: Forró Krisztián eurótízezrekért hirdeti, hogy nem a Magyar Szövetség jelöltje

Billboradkampány: Forró Krisztián eurótízezrekért hirdeti, hogy nem a Magyar Szövetség jelöltje

Nyitókép: Körkép.sk

Egyre furcsább irányt vesz Forró Krisztián, a Magyar Szövetség elnökének, kampányfőnökének, listavezetőjének, nyomdatulajdonosának államfőjelölti kampánya. Óriásplakátkampánya, mely erótízezrekbe kerül, több kérdést is felvet. Többek között, hogy hová tűnt róla a Magyar Szövetség logója. Hiszen a jelöléséhez szükséges eláírásokat a párt első körben épp a párttagok között kezdte el gyűjteni 0,50 eurócentért aláírásonként.

A közvéleménykutatások szerint egyre rosszabb számokat mutató Forró Krisztián államfőjelölti kampánya a napokban új elemmel bővült. A Barack Obamától ellopott logó, és a Gyimesi Györgytől inspirálódott szlogen mellett Forró februárban indult óriásplakákampányával igyekszik leplezni, hogy igazából semmilyen érdemi választási kampányt nem folytat.

Mást mond és mást csinál

Az ugyanis, amit beharangozott, és az, amit napi szinten bemutat, köszönőviszonyban sincs egymással. Forró indulásakor azt ígérte, választási kampányában elmagyarázza a szlovákoknak, melyek azok a területek, ahol sérülnek a nemzetiségi jogok Szlovákiában. Azt ígérte, hogy rámutat, hol szorul határozottabb érdekképviseletre a felvidéki magyarság. Aztán, amikor aláírásainak leadásakor felsorakozott Forróval szemben a teljes szlovák média, Forró unottan, amolyan legyünk már túl rajta aztán menjünk haza alapon alig másfél perces, közhelyekkel tarkított, általános szólamokat felvonultató beszédében elintézte az egészet.

Majd jött az újabb meglepetés, a februári óriásplakát-kampány. Melynek grafikája így néz ki:

A billboard több fontos kérdést is felvet, melyek mellett nem mehetünk el szótlanul:

Hírdetés

Eurótízezrek ki az ablakon 

Forró februári plakátkampánya 10 848 euróba került. melyet a galántai járásból származó pártelnök két, korábbi Galántai járásból származó titkárának cége kezel. Varga Hajnalka és Hajos Katalin H and K Plus s.r.o.-ja korábban már több, gyanús, eurószázezrek áfolyásához nagyon hasonlító tranzakcióban szerepelt.

Forró emellett 3 237 euróért gépkocsit is bérel a Kobalt, s.r.o.-tól, mely szintén a Galántai járásból származik. Ügyvivői, tulajdonosai a galántai Helena Šimeková, illetve a vezekényi Bártok Ladislav.

A pártelnök államfőjelölti bannerjait 2 845 euróért a komárimi EGM, s.r.o. készítette, melynek vezetője Asztalos Zoltán.

Az államfőválasztás első körét március 23-án tartják Szlovákiában.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »