Bezártak egy bukaresti oltóközpontot: hamis igazolványokat árultak, 168 gyanúsított van

Bezártak egy bukaresti oltóközpontot: hamis igazolványokat árultak, 168 gyanúsított van

Hamis oltási igazolványok kiállítása miatt öt házkutatás folyik a fővárosban, 168 előállítási parancsot hajtanak végre a hatóságok – közölte a bukaresti rendőrség az AGERPRES hírügynökséggel.

A hatóságok ez év augusztusában kezdtek vizsgálódni egy fővárosi második kerületi oltóközpontban, amelynek dolgozói a jelek szerint hamis oltási igazolványokat állítottak ki.

168 gyanúsított és tíz tanú nevére előállítási parancsot adott ki a bukaresti második kerületi ügyészség.

Hírdetés

A házkutatások során több bizonyítékot gyűjtöttek be a hatóságok.

Radu Mihaiu, a főváros második kerületének polgármester közölte, a házkutatás után az egyik oltóközpontot ideiglenesen bezárták, és mielőtt újból megnyitnák, a teljes munkaközösséget lecserélik.

A Digi24 szerint a Neghinita oltóközpontról van szó, ahol a tévéadó értesülései szerint a 2. szektor Gyermekvédelmi Igazgatóságának alkalmazottai dolgoztak. Nekik kellett volna intézniük a platformon a regisztrációkat és a tényleges oltást. Az oltás azonban nem történt meg, hanem egyes beoltottak helyett bevezették a rendszerbe a be nem oltottak személyes adatait, így amikor az érintett beoltottak a 3. dózist mentek beadatni, csodálkozva tapasztalták, hogy nem jelennek meg a rendszerben.

A rendőrség szerint az okirathamisításért pénzt kértek az oltóközpont alkalmazottai. (agerpres, digi24)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »