Berényi József lett a Szövetség Galántai járási elnöke

Berényi József lett a Szövetség Galántai járási elnöke

Megalakult a Szövetség párt Galántai járási szervezete, megválasztották a járási elnökségi tagokat is. December közepéig Berényi József lesz a Szövetség járási elnöke. Célja, jól szerepelni a helyhatósági és megyei választásokon.

Június 16-án tartották a Szövetség Galántai járási konferenciáját, ahol megegyeztek a három platform és a megyei képviselőjelöltek arányaiban. A galántai járási elnökségnek 18 tagja lett, ezt hagyta jóvá a járási konferencia. Az elnökségbe kilenc tagot ad az MKP platform, hatot a Most-Híd platform és hármat az Összefogás. Hosszasan egyeztettek a járási elnök személyéről, mivel mind a három platform elnök (MKP- Zupko Tamás, Most-Híd- Horváth Zoltán, Összefogás-Agócs Gergely) igényt tartott erre a pozícióra. Végül kompromisszumos megoldás alapján a konferencia Berényi Józsefet, Nagyszombat megye első alelnökét, az MKP platform országos alelnökét jelölte a posztra.

Berényi december 16-án marad ezen a poszton, hangsúlyozta, célja az, hogy a negyedik legnagyobb, magyarlakta járásban is elkezdjenek felkészülni a helyhatósági és a megyei választásokra és sikerre is vigyék a folyamatot. Berényi Józsefet a konferencia a megyeelnök-jelölt posztra is megválasztotta.

A helyi önkormányzati választásokon a járásban erős polgármesterjelöltjei vannak a pártnak, a kiemelt települések listájának értelmében a három platform jelöltjei nem fognak egymással versengeni az egyes településeken, de ez azt is eredményezheti, hogy alacsonyabb lesz a részvétel a magyar lakosok körében. Ez viszont a megyei választásokra nézve előnytelen.

Jól kell tudnunk mozgósítani a megyei választások szempontjából, a régiófejlesztés területén jó projektek vannak, csapatban, közösen kell együtt dolgoznunk”

– magyarázta Zupko Tamás, rámutatva arra, hogy a járási konferencia által megválasztott hét megyei képviselőjelöltnek egyként kell megmozdulnia, nem platformokban gondolkodnia. Úgy véli, mindenki a közösség érdekeiért fog harcolni.

Berényi József megválasztott járási elnökként úgy nyilatkozott,

Hírdetés

elsődleges feladataként tekint arra, hogy a Szövetség jól szerepeljen a helyhatósági és megyei választásokon.

„Átmeneti időszakra vállalom ezt a posztot. A megyei szinten és helyi szinten eddig erős volt az MKP és a Híd is, a Szövetségnek is erősnek kell maradni a helyhatósági és a megyei választások függvényében. Szerintem minden előfeltétele megvan a Szövetségnek a járáson belül, hogy jó eredményeket hozzunk, az én munkám az lesz, hogy ez sikerüljön” – nyilatkozta portálunknak Berényi József, aki majd a munka függvényében szándékozik értékelni a Galántai járás megalakult új elnökségét. Hozzátette,

vitákra szükség van, de a lényeg az, hogy a nagyvilág felé már egységes vélemények legyenek prezentálva.

Berényi a konferencián elmondott értékelőjében kiemelte, Nagyszombat megyének szüksége van magyar megyeelnök-jelöltre, de ennek inkább mozgósító és reprezentatív szerepe van. Az MKP 2017-ben 5 jelöltet tudott bejuttatni a megyére, ahol a megyei frakció egységesen működik. Fontos, hogy a megyén a lehető legjobban jelen legyenek a magyar politikusok is – emelte ki.

Agócs Gergely, az Összefogás platform járási elnöke elégedett a Szövetség járási elnökségével.

Kiemeli, Berényi József a legreprezentatívabb személyisége a Galántai járásban a mindenkori politikának, az ő személye jelenleg a lehető legjobb választás, a járási elnök későbbi személyéről decemberben, a választások után újra lehet beszélni. Agócs Gergely szerint a három platform most már egy Szövetségben jól tud majd dolgozni a járásban, hiszen az elnökségben nagyon sok polgármester kolléga ül, konszenzusos alapú az összetétel.

„Sikerült megtalálni a közös nevezőt, amivel erősíteni tudjuk egymást. Ezt úgy kell nézni, hogy a konyhában is úgy szokott lenni, hogy ahol főznek, ott csörömpölés, zörgés van. A munkának be kell indulnia és összecsiszolódnia. A munka menni fog, mert a közösségért, a lakosokért, a régióért dolgozunk” – mondta Agócs Gergely.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »